Sağlıkçılar Döner Sermaye Kesintisine Karşı Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılar Döner Sermaye Kesintisine Karşı Eylem Yaptı

Sağlıkçılar Döner Sermaye Kesintisine Karşı Eylem Yaptı

İzmir’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Haziran ayında yapılan döner sermaye ve maaş kesintilerine karşı eylem yaptı.

25.06.2015 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanları, Haziran ayında yapılan döner sermaye ve maaş kesintilerine karşı eylem yaptı.

Bugün saat 12.30 sıralarında, Ege Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik önünde toplanan yaklaşık 100 sağlık çalışanı, Haziran ayındaki döner sermaye ve maaş kesintilerine karşı eylem yaptı. Ellerinde 'Fiziksel, sözel, maddi şiddete uğruyoruz', 'Ne demek dönerleri kestik' yazılı pankartlar taşıyan sağlıkçılar, ıslık ve düdük çalarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimini protesto etti.

Grup adına konuşan Türk Sağlık Sen Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, "Uzun süredir üniversite hastanelerinin sorunları, çalışanların yoğun iş yükleri, eleman eksikliği, özlük haklarında iyileştirme yapılmaması, sonu gelmeyen nöbetler, eş durumu tayinlerinde yaşanan sıkıntılar, ücret adaletsizliği gibi sorunları defalarca dile getirdik. Üniversite hastanesi çalışanlarının bu sorunlarına yetkili tüm birimler ne yazık ki ilgisiz kalmış ve çalışanları kendi kaderleri ile baş başa bırakmıştır. Üniversite Hastanelerinin mali sorunlarına idareciler çözüm üretmeyi, çalışanın cebine el atarak gidermeyi tercih etmişlerdir. İdarecilerimize buradan şunu sormak lazım, sizler için mali sıkıntıda kaynak bulmak sadece çalışanın cebinden kesinti yapmak mıdır? Çalışanların döner sermayelerini hak ettikleri orana getirmek için çalışmalarınız ve kaynak arayışlarınız var mıdır? Çalışanlar her ay, nereye kadar bu ay kaç para alacağım endişesi ile yaşamaya mahkum edilmek zorunda bırakılmayacaklardır? Bu kurumda adaletin kılıcı ne zamana kadar çalışanı kesmeye devam edecektir? İş yükü ve iş yoğunluğunun sürekli arttığı ve dolayısıyla hem gelirin hem çalışanın sunduğu katkının yükseldiği bir durumda döner sermaye oranlarının düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Çalışanın hakkını teslim ederek emeğinin karşılığını vermek yerine idarecilerin çalışanı gözden çıkarması ve haklarını yok etmenin peşine düşmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Buna asla rıza göstermeyeceğiz ve müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Grup sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılar Döner Sermaye Kesintisine Karşı Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement