Sağlıkçılar Toplu Sözleşme Masasından 17 Kazanım Elde Etti - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçılar Toplu Sözleşme Masasından 17 Kazanım Elde Etti

Sağlıkçılar Toplu Sözleşme Masasından 17 Kazanım Elde Etti

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık personellerinin toplu sözleşme kazanımlarını açıklayarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına 17 maddelik kazanıma imza attıklarını açıkladı.

24.08.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, sağlık personellerinin toplu sözleşme kazanımlarını açıklayarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına 17 maddelik kazanıma imza attıklarını açıkladı.

Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaptığı açıklamada, sağlık personellerinin toplu sözleşme kazanımlarını açıkladı. Önemli bilgiler veren Özdemir, hükümetle yapılan görüşmeler sonucunda, 3. dönem toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına 17 maddelik kazanıma imza attıklarını anlattı. Özdemir, "Hatırlanacağı gibi 1. ve 2. dönem toplu sözleşme görüşmelerinde elde ettiğimiz ve halen geçerliliği devam eden 16 kazanımla birlikte toplamda sağladığımız 33 maddelik kazanım bizleri gururlandırıyor" dedi.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDİLDİ

Elde edilen kazanımlar hakkında bilgiler veren Özdemir, "Bütün kamu görevlilerine 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 zam elde ettik. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında çalışan personelin döner sermaye tavan katsayısının 1.50'den 1.70'e çıkarılmasını ve hizmet alanı kadro unvan katsayılarının 0,05 puan artırılmasını sağladık. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında, Üniversite Hastaneleri'nde ve Adli Tıp Kurumu'nda görev yapanların ayda 5 güne, yılda 10 güne kadar olan yıllık izinlerinde döner sermayeden kesinti yapılmayacak. 2016 yılından itibaren uygulanmak üzere sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi için Bilim Kurulu kurulmasını sağladık. Tüm çalışanlarımızın emekli maaşlarının ve emekli ikramiyesinin artmasını sağlayacak Özel Hizmet Tazminatı yansıtma oranlarının 15 puan artırılmasını sağladık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda nöbet tutan çalışanların nöbet ücretlerinin her nöbet günü için 4 saate haftada 12 saate çıkarılmasını sağladık. Kazanımımız sayesinde 4-C'lilerin ve memur görevi ifa eden işçilerin kadroya geçirilmesi ile ilgili çalışma yapılacak. Kazanımımız sayesinde 4-C'lilere 150 TL ek ödeme yapılmasını sağladık. Yemek hizmetinden faydalanamayan 112 personeline nakdi yemek yardımı yapılmasını sağladık" şeklinde bazı kazanımları aktardı.

"MÜCADELE BUNDAN SONRADA HIZ KESMEYECEK"

Özdemir, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha altını çizerek söylemek istiyoruz, sendikal kazanımlarımızı elde ederken Sağlık-Sen olarak hamasete ve emek hırsızlarına rağmen diyaloğa, bilimsel temelli çalışmalara ve araştırmalara önem vererek, tüm teşkilatımızla birlikte yek vücut halinde yolumuza devam etmeyi ilke olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışımızdan da hiçbir zaman taviz vermeyi düşünmüyoruz. Hizmet kolumuzdaki diğer malum sendikaların çalışanlarımızın son derece önemsediği ve büyük bir sevinçle karşıladığı az önce saydığımız kazanımları değersizleştirme çabasında olmalarına da elbette ki şaşırmıyor ve ortaya koydukları bu trajikomik çabalarını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Bugüne kadar çalışanlarımızın yaşadığı mağduriyetleri gidermek adına sürdürdüğümüz mücadele bundan sonra da hız kesmeyecektir. Üyelerimizin haklı talep ve beklentilerinin tamamı kazanıma dönüşene kadar Sağlık-Sen olarak sendikal mücadelemize bıkmadan yılmadan usanmadan devam edeceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçılar Toplu Sözleşme Masasından 17 Kazanım Elde Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement