Sağlıkçıların Lisans Tamamlama Talebi YÖK'e İletildi - Son Dakika
Yerel

Sağlıkçıların Lisans Tamamlama Talebi YÖK'e İletildi

Sağlıkçıların Lisans Tamamlama Talebi YÖK\'e İletildi

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen olarak sağlıkçıların lisans tamamlama talebini YÖK’e ilettiklerini belirtti.

27.01.2015 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen Aydın İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Sağlık-Sen olarak sağlıkçıların lisans tamamlama talebini YÖK'e ilettiklerini belirtti.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş'in YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ziyaret ederek lisans tamamlama konusundaki düzenlemenin bir an önce yapılması yönündeki talebi ilettiğini açıklayan Baki Karaer, "Sayın Cumhurbaşkanımız binlerce sağlık çalışanımızın katıldığı toplantımızda lisans tamamlama, yıpranma payı ve kreş konusunda söz verdi. Yıpranma payı konusunda Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında çalışmalar sürüyor. Kreş açılmasıyla ilgili genelge yayınlandı. Lisans tamamlama konusundaki düzenleme de geçtiğimiz günlerde yasalaştı. Şimdi yapılacak olan, bu konuda çıkan yasanın uygulamasına yönelik düzenlemeler yapmak. Bu konuda sağlık çalışanlarının beklentilerinin en kısa sürede karşılanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen olarak üniversite hastaneleri ve çalışanları çalıştayı yaptıklarını söyleyen Karaer, çalıştaydan üniversite hastanelerinin sorunlarını çözümü için Üniversite Hastaneleri Birliği Kurulması, eş durumu, sağlık sorunları gibi zorunlu hallerde üniversite hastaneleri çalışanlarına tayin ve nakil hakkı verilmesi, sözleşmeliyken kadroya geçirilen personelin maaşlarının döner sermayeden ödenmesi sebebiyle yaşanan ekonomik sıkıntının, bu personelin maaşlarının genel bütçeye aktarılarak aşılması ve afiliasyon konusunda yeni bir uygulamaya gidilmesi gibi sonuçların çıktığını ifade etti. Üniversite hastanelerinde çalışanların kendilerine sahip çıkılmadığı yönündeki önyargının aşılması ve çalışanların sorunlarının çözümüne yönelik adımlar atılması gerektiğini kaydeden Karaer, sorunlarından kurtulmuş ve kendisine sahip çıkıldığını fark eden çalışanların motivasyonunu artıracağını kaydetti.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Karer, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın Sağlık-Sen yetkililerine lisans tamamlama konusunda bir çalışma başlattıklarını söylediğini ifade etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıkçıların Lisans Tamamlama Talebi YÖK'e İletildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hemşire: YÖK ne dedi Nezaman 0 0 Yanıtla

Advertisement