Sağlıklarına Kavuşan Kerkenezler Emniyet Önünde Özgürlüğe Uçtular - Son Dakika
Güncel

Sağlıklarına Kavuşan Kerkenezler Emniyet Önünde Özgürlüğe Uçtular

Sağlıklarına Kavuşan Kerkenezler Emniyet Önünde Özgürlüğe Uçtular

Iğdır’da 2 kerkenez, yapılan tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.

07.11.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da 2 kerkenez, yapılan tedavilerinin ardından doğaya bırakıldı.

Yaklaşık 2 ay önce ayrı ayrı tarihlerde 1'i yavruyken, diğeri ise halsizken bulunan 2 kerkenez kuşu, Iğdır Emniyet Müdürlüğü binasını önünden Ağrı Dağı'na doğru kanat çırptılar. Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavisi tamamlanan ve uçma yetenekleri gelişen kuşlar, İl Emniyet Müdür Yüksel Babal ve Iğdır Orman Su İşleri İl Şube Müdür Mete Türkoğlu tarafından emniyetin bahçesinden doğal yaşamlarına bırakıldı. Burada açıklamada bulunan Iğdır Orman Su İşleri İl Şube Müdür Mete Türkoğlu, geçtiğimiz ay içerinde bulunan kerkenezlerin tedavilerinin tamamlandığını söyledi.

Türkoğlu, "Kafkas Üniversitesi Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi altına aldığımız kuşlar, sağlıklarına kavuştular. Bu kuşlarımız gayet iyi görünüyorlar. Uçma yeteneklerine kavuştular. Kars'tan buraya getirdiğimiz kuşları, bulundukları alanda doğaya bırakacağız. Bu şekilde alışık oldukları doğal yaşamlarına geri dönmüş olacaklar. Kuşlarımız bugün emniyetin bahçesinden özgürlüğe kanat çırptılar" dedi.

Iğdır İl Emniyet Müdür Yüksel Babal ise, "Müdürümüz sağ olsun bu tür faaliyetlerine bizi de davet ediyor. Bu günde müdürlüğümüzün önünde saldığımız kuşlar Ağrı Dağı'na doğru özgürlüklerine uçtular. İnşallah bundan sonraki yaşamlarında güvenli ve özgür yaşarlar" diye konuştu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlıklarına Kavuşan Kerkenezler Emniyet Önünde Özgürlüğe Uçtular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement