Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu Gerçekleştirildi

Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu Gerçekleştirildi

Çocukların sağlıklı büyümelerine katkı sağlamak amacıyla, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı’nın, Büyüyen Çocuk Derneği’nin katkılarıyla düzenlediği “Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu” Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

18.10.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocukların sağlıklı büyümelerine katkı sağlamak amacıyla, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Klinikleri ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Pediatri Anabilim Dalı'nın, Büyüyen Çocuk Derneği'nin katkılarıyla düzenlediği "Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu" Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

İKÇÜ ile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin düzenlediği ilk Ulusal Bilimsel Sempozyum olma özelliğini taşıyan sempozyumda aynı zamanda TEAH Çocuk Klinikleri'nin kuruluşunun 30. yılı da kutlandı. Sempozyumda yeni doğan döneminden başlayarak adölesan döneme kadar geçen sürede çocuk sağlığını etkileyen durumlarla ilgili konular son literatür bilgilerinin ışığında iki gün boyunca bilimsel çerçevede ele alındı. İlklerin yaşandığı sempozyumda bir pediatri kongresinde ilk kez çocuk hakları gündemi konusu, kök hücre tedavisindeki son durum, elektromanyetik kirlilik ve çocuk sağlığı, endokrin bozukluklar gibi güncel konuların yanı sıra; erken çocukluk döneminde beslenme, çocuklarda diyabet, doğumsal hipotiroidi, boy kısalığı, prematüre ve düşük ağırlıklı bebek izlemi, enteral beslenme, aşılar, febril konvülsiyon, vitamin ve mineral desteği, çocukluk çağı sık görülen hastalıkları, meningokokal enfeksiyonlar ve aşılar, enürezis ve atipik HÜS konuları tartışıldı.

PROGRAM HAKKINDA BİLGİ VERİLDİ

Sempozyumun açılış programına İzmir'in sağlık yöneticileri, doktorlar, hemşireler sağlık çalışanları ve tıp fakültesi öğrencileri katıldı. Açılış oturumunda sempozyum başkanı İKÇÜ Pediatri Ana Bilim Dalı Başkanı ve TEAH Çocuk Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Bumin Dündar, sempozyumun amacı ve program hakkında bilgiler verdi. Çocuk kliniklerinin son dönem bilimsel ve sosyal etkinlik projelerini katılımcılarla paylaşan Dündar, desteklerinden dolayı organizasyonda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkürlerini sundu. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek de yaptığı konuşmada "Sağlıklı büyüyen nesiller yetiştirmek bizim geleceğimizi ilgilendiriyor. Bu konunun üzerinde durmazsak geleceğimizi kaybederiz. Bu bakımdan sempozyumda böyle bir konu seçtikleri için ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Çocuk kliniklerinin enerjisinin diğer kliniklere örnek olmasını temenni ederek, tüm ekibini tebrik ediyorum" dedi.

TABLET HEDİYE EDİLDİ

Programda TEAH Çocuk Klinikleri'nin tarihçe ve tanıtım sunumu yapıldığı programda hastaneden emekli olan Çocuk Kliniği Kurucu Hekimleri Prof. Dr. Suat Çağlayan ve Doç. Dr. Işın Yaprak'a hizmetlerinden dolayı Genel Sekreter Osman Nuri Dilek ve İKÇÜ rektörü Galip Akhan tarafından teşekkür plaketi verildi. Açılış konuşmaları sonrasında başlayan bilimsel program yoğun ilgi ve katılımla iki gün boyunca devam etti. Program sonrasında, sempozyum konularından oluşan soruları doğru cevaplayanlar arasında yapılan çekilişte bir katılımcıya tablet bilgisayar hediye edildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Büyüyen Çocuk Sempozyumu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement