Sağlıklı İletişim ve İletişim Sağlığı Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı İletişim ve İletişim Sağlığı Sempozyumu

Vali Barut: "İletişim, her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli"

13.10.2014 13:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Valisi Alim Barut, iletişimin her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli olduğunu söyledi.

Barut, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Sağlıklı İletişim ve İletişim Sağlığı" konulu sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

Hayatın her alanında olduğu gibi hasta, doktor ve hasta yakını arasındaki ilişkide de sağlıklı iletişimin önemli olduğunu belirten Barut, "İletişim, her alanda olduğu gibi sağlıkta da önemli" dedi.

Tüm sağlık sektörünün sempozyumdan istifade etmesi gerektiğini vurgulayan Barut, daha iyi hizmet için bunun şart olduğunu kaydetti.

CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık da hasta, hasta yakını ve doktorlar arasındaki sorunların iyi iletişim kuramamaktan kaynaklandığını belirtti.

Doğru iletişimle sağlık hizmetlerinin daha hızlı, kaliteli ve verimli olacağını dile getiren Kocacık, iletişimle sorunların asgariyle indirilebileceğini söyledi.

Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam da bir kaç tıp fakültesi dışında "iletişim" ve "sağlık iletişimi" derslerine müfredatta yer verilmediğine dikkati çekerek, "Sağlık personeliyle hasta ve hasta yakını arasında sağlıklı iletişim kurmanın aracı olarak iletişimi merkeze alan derslerin zorunlu hale getirilmesinin bu sempozyumda gündeme geleceğini umuyorum" diye konuştu.

Sağlam, sempozyuma katılanlara teşekkür etti.

Sempozyum, "Sağlık İletişimi, Kavramlar, Mecralar ve Tartışmalar" konulu oturumla devam etti. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sağlıklı İletişim ve İletişim Sağlığı Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement