Sağlıklı Yaşam Araçları' Halkla Buluşuyor - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam Araçları' Halkla Buluşuyor

Sağlıklı Yaşam Araçları\' Halkla Buluşuyor

Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi kapsamında Van’a gönderilen araçta çocuklar başta olmak üzere halka yönelik eğitimler verildi.

14.07.2016 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi kapsamında Van'a gönderilen araçta çocuklar başta olmak üzere halka yönelik eğitimler verildi.

Edremit Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Kocaeli Parkı'nda Sağlıklı Yaşam Araçları Projesi kapsamında sağlık temalı konularda eğitimlere başlandı. Edremit Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli diş hekimi Muhammet Zeybek, diyetisyen Gizem Karakuş ve hemşire Neslihan Hanlıgil tarafından verilen eğitimlerde; çocuklara ve yetişkinlere sağlıklı beslenme, diş fırçalama teknikleri, obezite, hipertansiyon gibi konularda bilgiler verildi. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan çizgi film görsellerinin de izlettirildiği eğitim sonunda çocuklara balon, diş macunu ve sağlıklı dişler broşürleri dağıtıldı.

Daha sonra konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Aysel Ovalıoğlu, amaçlarının sağlık ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak olduğunu belirtti. Eğitimlerin, sağlıklı yaşam ve çocuk yaşta beslenme, ağız diş sağlığı konularını kapsadığını ifade eden Ovalıoğlu, "Çocuk nasıl beslenecek, nasıl diş fırçalayacak gibi konular öncelikli konularımız. Bildiğiniz gibi çocuklarda obezite son yıllarda artış gösterdi. Biz çocuklar obeziteye yakalanmadan onları yetişkinleri ile birlikte bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın Van Halk Sağlığı Müdürlüğümüze tahsis etmiş olduğu 'Sağlıklı Yaşam Araçları'yla Van merkezi başta olmak üzere tüm ilçelere giderek halkın toplu olarak bulunduğu alanlarda bu gibi eğitimlerle bilgilendirmeyi hedefliyoruz. Sağlık personelimiz, diş tabibimiz, diyetisyenimiz ve hemşiremizle birlikte 'Sağlıklı Yaşam Araçları'nda halka hijyen, hipertansiyon, çocuklarda ağız diş sağlığı konusunda bilgiler vererek, bilinci arttırma adına çalışmalar yürütmekteyiz. Bu konularımızın yanı sıra vatandaşlarımızın sağlık alanında merak ettiği konularda da çeşitli sorular gelmektedir. Bu soruları da cevaplayarak halkımıza yardımcı oluyoruz. En büyük amacımız burada sağlığa dikkat çekerek, sağlıklı yaşamayı sağlamaktır. Özellikle çocuklarımıza Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan animasyon ve kamu spotu görselleri izlettiriyoruz. Diş doktorumuz maketlerle onlara dişleri nasıl fırçalayacaklarını öğretiyor" dedi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam Araçları' Halkla Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement