Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler

Sağlık Bakanlığı’nın 2014 yılını sağlıklı yaşam yılı ilan etmesi münasebetiyle Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü etkinliği bu kez Arsin ilçesinde düzenlendi.

28.09.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı'nın 2014 yılını sağlıklı yaşam yılı ilan etmesi münasebetiyle Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü etkinliği bu kez Arsin ilçesinde düzenlendi.

Arsin Belediyesi Sahil Parkı'nda gerçekleştirilen yürüyüşe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Arsin Kaymakamı Ergün Baysal, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem Şen, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu, Sağlık İl Müdürü Dr. Kemal Süleyman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, ilgili kurum müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Öz, her ayın son Pazar günü Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü gerçekleştirdiklerini hatırlatarak " Yediden yetmişe herkes burada. 2 binin üzerinde bir katılım var. Bu etkinliğin bir başka güzel yanı da balon şenliği ve uçurtmalarımız var. Güzel bir sonbahar havasını birlikte yaşıyoruz. Obeziteye karşı en güzel tedavi yöntemi yürüyüştür. Buradan bütün Trabzonlulara 'hareketli ol zinde kal' diyoruz. Etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Köksal Hamzaoğlu da, "Obezite önemli bir sorun. Ülkemizde insanlarımızın üçte biri obezite tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu yüzden bakanlığımız bununla mücadele için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlikler toplumsal farkındalık yaratıyor. Bugün ki etkinliğimizin temasını 'hareket et zinde kal' olarak belirledik. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Öz ve beraberindekiler Arsin Sahili'ni baştan başa yürüdüler. Etkinlikte ayrıca çocuklara balon dağıtılırken, uçurtmalar da havaya uçuruldu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam İçin Yürüdüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement