Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor

Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor

Sağlıklı yaşam seminerleri ve sağlık taramaları Kocaeli genelinde devam ediyorKocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Derince Belediyesi Meslek Eğitim Kursları(DER-MEK) ile düzenlediği kemik taraması testleri ve sağlıklı yaşam eğitim seminerleri devam ediyor.

08.12.2015 11:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlıklı yaşam seminerleri ve sağlık taramaları Kocaeli genelinde devam ediyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nın Derince Belediyesi Meslek Eğitim Kursları(DER-MEK) ile düzenlediği kemik taraması testleri ve sağlıklı yaşam eğitim seminerleri devam ediyor. Derince genelinde kemik taraması testleri yapılırken, Derince halkına sağlığımızı korumak, farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemini vurgulamak amacı ile kemik erimesi, kadın sağlığı, kanser, sigaranın zararları, ergen sağlığı ve obezite hakkında kısa bilgiler verilip konularla ilgili broşürler dağıtıldı.

Özellikle kanserde erken teşhisin önemi vurgulanıp katılımcılar, Kocaeli'de bulunan kanser erken tarama testlerinin ücretsiz yapıldığı KETEM'lere yönlendiriliyor. Çalışma Derince Belediyesi Meslek Eğitim Kursları binalarında halkımıza açık şekilde yapılmaya devam ediyor. Aynı çalışma Kandıra Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ilçedeki ortaokullarda, köy ve mahallerde ve Kartepe Müftülüğü ile kuran kurslarında yürütülüyor. İsteyen mahalle muhtarları, dernek yöneticileri çözüm masasına dilekçe ile başvuruda bulunup, kemik taraması ve sağlıklı yaşam seminerleri talep edebiliyor.

İlk olarak Yenikent DER-MEK binasında 40 yaş üstü bayanlara ücretsiz kemik taramasının yapıldığı ilçede ikinci durak ise Engelsiz Yaşama Destek Merkezi (EYDEM) oldu. 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle EYDEM'e yapılan ziyarette burada eğitim alan engelli bireylerin annelerine kemik taraması testi yapıldı. Derince Belediyesi'nin ilçe genelinde devam ettirdiği ücretsiz kemik taraması testleri bu kez Yenikent DER-MEK ve EYDEM'de gerçekleşti. Kandıra ilçemizi Cercilli ve Ballar Köylerinde de köy halkına kemik taraması yapılırken köy halkına ergen sağlığı semineri yapıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlıklı Yaşam Seminerleri Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement