Sağlıksız Ortamda Kesilen At ve Eşek Eti Ölüme Sebep Olabilir - Son Dakika
Güncel

Sağlıksız Ortamda Kesilen At ve Eşek Eti Ölüme Sebep Olabilir

Sağlıksız Ortamda Kesilen At ve Eşek Eti Ölüme Sebep Olabilir

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, kesilen at ve eşek eti ile ilgili açıklama yaparak, “Sağlıksız ortamda kesildiği zaman insanlara ‘Ruam’ adı verilen zoonoz bir hastalık geçer. Bu mikrop insanın özellikle baş kısmına yerleşir. Zamanla ölüme kadar giden ciddi bir hastalığa dönüşebilir” dedi.

04.04.2015 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, kesilen at ve eşek eti ile ilgili açıklama yaparak, "Sağlıksız ortamda kesildiği zaman insanlara 'Ruam' adı verilen zoonoz bir hastalık geçer. Bu mikrop insanın özellikle baş kısmına yerleşir. Zamanla ölüme kadar giden ciddi bir hastalığa dönüşebilir" dedi.

Bursa'da ocak ayında yaşanan at eti skandalının adından bu kez de eşek eti skandalı yaşanması üzerine Bursa Veteriner Hekimler Odası (BVHO) Başkanı Sinan Sağlam, basın açıklaması yaptı. Büyükorhan'da önceki gün jandarmanın sıkı takibiyle eşek kesen şebekenin suçüstü yakalandığını hatırlatan Sinan Sağlam, halkın güvenli gıdaya ulaşmasının anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Sağlam, sağlıksız koşullarda sığır ve kuzu da kesilse halk sağlığının tehdit altında olacağını vurgulayarak, "Hele at ve eşek sağlıksız ortamda kesildiyse, insanlara 'Ruam' adı verilen zoonoz bir hastalık geçer. Bu mikrop insanın özellikle baş kısmına yerleşir. Zamanla ölüme kadar giden ciddi bir hastalığa dönüşebilir. Bu uyarıyı bir kez daha yapmakta fayda gördük" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlıksız Ortamda Kesilen At ve Eşek Eti Ölüme Sebep Olabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement