Sağlıkta Şiddete İş Bırakmalı Eylem - Son Dakika
Güncel

Sağlıkta Şiddete İş Bırakmalı Eylem

Sağlıkta Şiddete İş Bırakmalı Eylem

Elazığ’daki hastanelerde Samsun’da öldürülen doktor için 15 dakika iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

01.06.2015 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'daki hastanelerde Samsun'da öldürülen doktor için 15 dakika iş bırakma eylemi gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığının aldığı kararla Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'daki hastanelerde sağlık çalışanlar iş bırakma eylemi yaptı. Sabah 09.00 ile 09.15 arası iş bırakma eylemi yapan doktorlar, 'sağlık çalışanlarına uzanan eller kırılsın' şeklinde slogan da attı. Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplanan doktorlar ve sendika başkanları açıklamalarda bulunarak, sağlık çalışanlarına yapılan şiddetleri kınadı.

Elazığ İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş da sağlık çalışanlarının kaldığı şiddet maruz nedeniyle açıklamalarda bulundu. Yıl boyunca sağlığın geliştirilmesi için organizasyonlar yaptıklarını belirten Akkuş, "Maalesef bugün böyle güzel bir organizasyon için toplanmadık. Bir Hekim arkadaşımızın vefatı, sağlıkta şiddetin geldiği son nokta için toplanmış bulunmaktayız" dedi.

Toplum olarak farkındalığın artması temennisinde bulunan Akkuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bundan sonra inşallah bir 'dur' demiş oluruz. Bizler tüm sağlık çalışanları olarak okula başladığımızda hocalarımız da dahil en çok aldığımız tavsiye, hastalarımıza bakarken annemiz, babamız, kardeşimiz gibi davranmamız, hissetmemiz ve görmemizdir. Bugüne kadar da böyle gördük. Yaşanan bunca şiddete rağmen, yapılan bu katliama rağmen biz yine öyle görmeye devam edeceğiz. Bu bizim ahlak ve kültürümüzün gereğidir. Ancak biz tüm vatandaşlarımızdan da aynı şeyi bekliyoruz. Kim annesini, babasını, kardeşini katleder biz düşünemiyoruz. Ama olay olduğunda bunu böyle görüyoruz. Bizim ailemiz dediğimiz insanlar bizi katletmeye el uzatıyor. İnşallah bunu vatandaşlarımız ferdi bir şey olarak görecek, sağlık çalışanlarına bizzat kendileri sahip çıkacaktır. Bunu devletten değil kendilerinden bekliyoruz."

Açıklamaların ardından iş bırakma eylemini bitiren sağlık çalışanları görevine döndü. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlıkta Şiddete İş Bırakmalı Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement