Sağnıç Ailesinden Başkana Teşekkür Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Sağnıç Ailesinden Başkana Teşekkür Ziyareti

Sağnıç Ailesinden Başkana Teşekkür Ziyareti

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından meclis kararıyla Hal Caddesi isminin “Feqi Hüseyin Sağnıç Caddesi” olarak değiştirilmesinden dolayı mutluluklarını dile getiren Sağnıç ailesi, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’u ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler.

01.07.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Tatvan Belediyesi tarafından meclis kararıyla Hal Caddesi isminin "Feqi Hüseyin Sağnıç Caddesi" olarak değiştirilmesinden dolayı mutluluklarını dile getiren Sağnıç ailesi, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy'u ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler.

Sağnıç ailesini makamında kabul eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, daha öncesinde cadde üzerinde bulunan hal binasından ismini alan caddenin, hal binası yerinin değiştirilmesiyle birlikte anlamını yitirdiğini ve caddenin isminin Tatvan Belediyesi Meclis kararıyla "Feqi Hüseyin Sağnıç Caddesi" olarak değiştirildiğini söyledi.

Tatvan'ın önde gelen isimlerinden biri olan, ayrıca Kürt Dili ve Edebiyatı'na yapmış olduğu katkılarıyla tanınan "Feqi Hüseyin Sağnıç" isminin bundan böyle Hal Caddesi'nde yaşatılacağını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, "Feqi Hüseyin Sağnıç'ın ismini meclisin oylamasına sunduk. Üyelerin çoğunun olumlu baktığı oylama sonucunda Hal Caddesi'nin adı 'Feqi Hüseyin Sağnıç Caddesi' olarak değiştirildi" dedi.

1926 yılında Hizan'da doğup, 1945 yılında Tatvan'a yerleşip marangozluk yapan ve ayrıca Kürt Dili ve Edebiyatı ile Kürt tarihi hakkında araştırmaları bulunan, aynı zamanda basılmış 11 kitabı olan Feqi Hüseyin Sağnıç'ın oğlu Ferhat Sağnıç ise, babasının isminin ikamet ettikleri Tatvan'daki bir caddede yaşatılmasından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Eşi Aynur Sağnıç, amcası oğlu Hişyar Sağnıç ve esnaflardan Burhan Nasır ile birlikte Başkan Aksoy'u ziyaret eden Ferhat Sağnıç, babasının 2003 yılının Mart ayında İstanbul'da vefat ettiğini ve Tatvan'da defnedildiğini hatırlatarak, babası için her yıl İstanbul, Diyarbakır ve Tatvan'da anma programları düzenlendiğini söyledi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağnıç Ailesinden Başkana Teşekkür Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement