Şah Fırat Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Şah Fırat Operasyonu

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'nun başarılıyla tamamlandığını bildirerek, "Milletimize hayırlı olsun diyorum.

22.02.2015 10:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu'nun başarılıyla tamamlandığını bildirerek, "Milletimize hayırlı olsun diyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye Cumhuriyeti her zaman milletimizin aziz hukukunu koruma yönünde ne zaman, ne gerekirse gerekli adımı atmaya hazır" dedi.

Davutoğlu, Genelkurmay Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulunduktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin tahliyesinin ardından kamuoyunda Türkiye'nin yurtdışında toprağının kalmadığı yönünde oluşan algının doğru olup olmadığının sorulması üzerine Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu algı doğru değil. Çünkü zaten 1921 Ankara Antlaşması ile bizim hukukumuza geçmiş olan Türk toprağı, şu anda baraj gölünün altında kaldığı için iki kez bu taşındı. Yani önemli olan burada, Süleyman Şah'ın mukaddes emanetine, mirasına sahip çıkılmasıdır. Bu daha önce Karakozak'ta yani dün akşama kadar Karakozak'ta olan topraktan belki daha fazla da olabilecek bir toprak parçası Suriye sınırları içerinde yine Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altındadır. Bu topraklar üzerinde, dün 21.02 itibariyle Mürşitpınar'dan birliklerimizin güneye Karakozak'a hareket ettiği anda Eşme'den de yine tank birliklerimiz Suriye topraklarına girerek korunulması açısında daha önceden tespit edilen bir mekan kontrol altına alınmış, tepe ve etrafı çevrelenmiş ve hemen 21.02'de oraya Türk Bayrağı çekilmiştir. Karakozak'taki Türk Bayrağı inmeden yine Suriye toprakları içerinde başka bir mekanda Türk Bayrağı dalgalanmaya başlamış ve Karakozak'tan gelecek olan bayrağımız da inşallah bu yeni mekanda dalgalanmaya devam edecek. Dolayısıyla Türkiye'nin Suriye sınırları içerindeki toprağı süreklilik vefa edecek şekilde Silahlı kuvvetlerimizin kontrolü altındadır."

-38 personel Türkiye'ye getirildi

Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda askeri nitelikte olmayan personelin de görev aldığını, bu nedenle de karakolda bulunanların sayısının değiştiğine dikkati çeken Davutoğlu, "38 personelimiz şu anda ülkemize girmiş bulunmaktadır. Herhangi bir şekilde, hiçbirinde bir zayiat yok. Şehidimizin ailesine de taziyelerimi sunuyorum. Bu büyük vazifeyi yerine getirirken, hiç arzu etmediğimiz sonuçlar doğabiliyor ama Süleyman Şah'ın aziz hatırası için aynı şehadet şerbetini içmek hepimizi için bir onur olurdu" dedi.

-Operasyon görüntülü bağlantıyla takip edildi

Davutoğlu, gece boyu da 3 operasyon odasındaki bütün askerlerde gördüğü kararlılık ve vakarın da kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini ifade ederek, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bağlantılarla Suruç, Diyarbakır ve Malatya ile sürekli bağlantı halindeydik. Hiçbir an dahi 21.02'den şuana kadar alandaki askerlerimizle görüntü bağlantısı kesilmedi. Bir ekranda Karakozak'ta karakolumuzdaki faaliyetleri takip ediyorduk, bir ekranda da dört kol halinde yürüyen askerlerimizin hareketi ve yürüyüş kolları takip altındaydı. Dolayısıyla hiçbir eksiklik olmadan Elhamdülillah, Allah'a hamd ediyoruz, bu operasyon başarılıyla tamamlanmıştır. Milletimize hayırlı olsun diyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Türkiye Cumhuriyeti, her zaman milletimizin aziz hukukunu koruma yönünde ne zaman, ne gerekirse gerekli adımı atmaya hazır."

Başbakan Davutoğlu'na basın toplantısında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şah Fırat Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement