Şah Kartal" Özgürlüğe Uçtu - Son Dakika
Güncel

Şah Kartal" Özgürlüğe Uçtu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nın geçici misafiri "Şah Kartal Alpaslan" doğal yaşam alanına bırakıldı.

17.06.2016 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nın geçici misafiri "Şah Kartal Alpaslan" doğal yaşam alanına bırakıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, yaklaşık 9 ay önce ormanlık alanda yaralı olarak bulunan yetişkin şah kartalın ilk tedavisi Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde yapıldı. Kartal, daha sonra rehabilitasyon için Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na getirildi.

Anadolu'da yaşayan ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan endemik bir türün temsilcisi yaralı kartal, veteriner kontrolünde tedavi ve rehabilitasyon sürecinden geçirildi. Tedavi sürecinde parktaki veterinerler, bakıcılar ve görevlilerin göz bebeği haline gelen kartala, Alpaslan ismi verildi.

Parkta kendisine tahsis edilen geniş bir mekanda uygulanan rehabilitasyon programına olumlu cevap veren, bakıcılarının nezaretinde uçma denemeleri yapan Alpaslan'ın, veteriner raporuyla sağlığına kavuştuğunun belirlenmesi üzerine özgürlük zamanının geldiğine karar verildi.

Sincan Evcil Hayvanlar Parkı Veterineri Sibel Özdar, 9 ay önce parka getirildiğinde kartalın kanadından yaralı olduğunu ve uçamadığını hatırlattı.

Yaralı ve sağlıksız durumda gelen kartalı misafir ettiklerini belirten Özdar, "Uzun süren bir tedavi ve rehabilitasyon sürecinden geçirdik. Kartalın şu anda sağlık durumu gayet iyi ve kendi doğal yaşam alanında hayatını sürdürmeye hazır. Biz de görevimizi yapmanın mutluluğuyla kartalımızı özgürlüğüne kavuşturuyoruz." ifadesini kullandı.

Veteriner nezaretinde, bakıcıları tarafından uygun bir kafese yerleştirilen Alpaslan, korunma, avlanma ve yaşamını devam ettirebilme şartlarını sağlayabileceği dağ, orman ve geniş arazilerin bulunduğu Sincan Mülk Köyü yakınlarında, yüksek bir noktada özgürlüğüne kanat çırptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şah Kartal' Özgürlüğe Uçtu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement