Sahibinin Öldüreceği At, Tedavi Edilerek İzmir'e Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Sahibinin Öldüreceği At, Tedavi Edilerek İzmir'e Gönderildi

Van'da ayağı kırıldığı için sahibinin öldürmeyi düşündüğü at, YYÜ Hayvan Hastanesinde tedavi edilerek, İzmir'deki bir derneğe gönderildi.

05.11.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da ayağı kırıldığı için sahibinin öldürmeyi düşündüğü at, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Hayvan Hastanesinde tedavi edilerek, İzmir'deki bir derneğe gönderildi.

Tuşba ilçesine bağlı Ocaklı Mahallesi'nde yaşayan Şahabettin Oğuzyer, 3 ay önce düşerek ayağını kıran atının bir daha yürüme imkanın olmadığını düşünerek öldürmek istedi.

Durumu, YYÜ Yaban Hayvanları Koruma, Rehabilitasyon ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan'la paylaşan ve tedavi imkanı olduğunu öğrenen Oğuzyer, atı tedavi için hayvan hastanesine getirdi.

YYÜ Hayvan Hastanesinde yapılan ameliyatla kırılan kemiği birleştirilen at, 3 ay gibi bir süre askıda bekletilerek kırılan kemiğinin kaynaması sağlandı.

Tedavisi olumlu sonuçlanan at, bakımını üstlenen Bir Damla Yaşam Derneği'ne teslim edilmek üzere İzmir'de bir çiftliğe gönderildi.

Ayağı kırılan ata bakma imkanını olmadığını anlatan Şahabettin Oğuzyer, "Atın ayağı kırıldığı zaman Lokman hocamı aradım ve durum hakkında bilgi verdim. Hayvanı yanına getirmemi istedi. Atı getirdiğimde tedavi edebileceğini söyledi. Sağ olsun, şu an hayvanın genel durumu iyi. Onun sayesinde bu hayvan kurtuldu. Şimdi İzmir'e hayvan barınma derneğine götürecekler. Lokman hocayla konuşmasak atı vuracaktık, başka çaresi de yoktu. Yaklaşık 3 aydan beri bakıyorlar" dedi.

Doç. Dr. Lokman Aslan ise yaralı atın öldürülmemesi için tedavisini üstlendiğini bildirerek, 3 aydan bu yana tedavisiyle yakından ilgilendikleri atın eski sağlığına kavuştuğunu söyledi.

Ayağı kırılan bir atın yük taşımasının artık mümkün olmadığını, bu nedenle de sahibinin işini göremeyeceği için İzmir'deki hayvanseverlerin bakımını üstlendiğini anlatan Aslan, "Atımızı İzmir'de bir çiftliğe göndermek üzere yolcu edeceğiz. Atımız fizyolojik olarak bütün faaliyetlerini yapabiliyor. Yürümesinde, yatıp kalkmasında herhangi bir sağlık sorunu yok. Yol masraflarını da hayvanseverler kendi aralarında topladıkları parayla karşılayacaklar" diye konuştu.

Toplumda, "Atın ayağı kırıldığı zaman iyileşmez" diye bir algının var olduğuna dikkati çeken Aslan, "Atlar ayaklarıyla hizmet gördüğü için kırıldıktan sonra normal fonksiyonlarını yerine getiremez. Ama bu şekilde yaşamlarına devam edebilirler. Biz de yaptığımız tedaviyle ölmesinin önüne geçmiş olduk" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından kamyona bindirilen at, İzmir'e gönderildi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahibinin Öldüreceği At, Tedavi Edilerek İzmir'e Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement