Sahil Güvenlik Ekipleri, Denizde 105 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Sahil Güvenlik Ekipleri, Denizde 105 Kaçağı Kurtardı

Sahil Güvenlik Ekipleri, Denizde 105 Kaçağı Kurtardı

Sahil Güvenlik Ege bölge Komutanlığı ekipleri, Datça, Ayvalık ve Kuşadası açıklarındaki devriyeleri sırasında, Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 105 kişiyi yakaladı.

16.10.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sahil Güvenlik Ege bölge Komutanlığı ekipleri, Datça, Ayvalık ve Kuşadası açıklarındaki devriyeleri sırasında, Yunan adalarına yasadışı yollardan gitmeye çalışan aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu 105 kişiyi yakaladı. Lastik botlarla adalara geçmeye çalışan kaçakların dalgaların da etkisiyle denize düştükleri ve boğulmaktan son anda kurtarılmaları da sahil güvenlik ekiplerinin çektikleri görüntülerde yer aldı.

Özellikle yaz aylarında Yunan adalarına kaçak geçişleri önlemek için devriyeleri sıklaştıran ve 24 saat esasına göre sürekli kontrollerde bulanan Sahil Güvenlik Ege Bölge Komutanlığı ekipleri, ilk olarak Datça Bozburun Limanı'ndaü, 'Gülşah 1' isimli yelkenli içerisinde Suriye ve Filistin uyruklu 51 kaçağı yakaladı. Yelkenlide bulunan Türk organizatör de gözaltına alındı.

LASTİK BOTLARLA ÖLÜM YOLCULUĞU

Bu arada Ayvalık Güneş Adası açıklarıyla Kuşadası Pamucak açıklarında yine devriye devriye görevi yapan ekipler, lastik botlarla Yunan adalarına geçmeye çalışan kaçakları fark etti. Ekipler, açık denizde dalgaların da etkisiyle, denize düşen kaçakların da aralarında bulunduğu 55 kişiyi ölümden kurtardı. Ekiplerin kurtarma çalışmaları hem kendilerinin hem de teknelerin kameralarınca kaydedildi. Soğuktan da etkilenen kaçaklara, sahil güvenlik botlarında ilk müdahaleleri yapıldı. Karaya çıkartılan kaçaklardan tedaviye ihtiyacı olanlar, hastaneye kaldırıldı. Diğerleri ise bölgelerindeki yabancılar şube müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

2013 yılı içerisinde 251 olayda 6 bin 937 kaçağı yakalayan ekipler, bu yılın ilk 10 aylık bölümünde ise 435 olayda, 10 bin 943 kaçak yakaladı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahil Güvenlik Ekipleri, Denizde 105 Kaçağı Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi
    21:43 Solingen'de kundaklama sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için anma töreni düzenlendi

    Almanya'nın Solingen kentinde yaşadıkları evin kundaklanması sonucu hayatını kaybeden Türk asıllı aile için evlerinin önünde anma töreni düzenlendi. Törene çevre sakinleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Konuşmalarda olayın aydınlatılması ve ırkçılığın lanetlenmesi istendi.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.


Advertisement