Sahil Projesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika
Güncel

Sahil Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Sahil Projesi İçin İlk Adım Atıldı

Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve öğrenciler Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile bir araya gelerek sahil projesi hakkında bilgi aldı.

31.10.2014 11:03  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Süleymanpaşa'ya eşsiz bir sahil kazandırmak isteyen Başkan Eşkinat, Namık Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü akademisyenleri ve son sınıf öğrencileri ile bir araya gelerek proje hakkında detayları görüşüp önemli açıklamalarda bulundu.

Süleymanpaşa Belediyesi sahil ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıya Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Korkut, Dekan Yardımcısı ve Peyzaj Mimarlığı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Elif Şişman, Araştırma Görevlilsi Pınar Gültürk, Araştırma Görevlisi Tuğba Üstün ve Namık Kemal Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileriler katıldılar.

Son sınıf öğrencilerinin "Proje 3" dersi kapsamında çalışmalar yapacağını ve Süleymanpaşa halkının beğenisine sunacağını belirten Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Korkut, "Daha önce Süleymanpaşa Belediye Başkanımız ile yaptığımız görüşmede sahil projesi konusunda başkanımızın işbirliği talebi bizleri çok mutlu etti. Öğrencilerimizle birlikte detaylı olarak bilgi almak üzere bu toplantının gerçekleşmesini talep ettik. Geçtiğimiz dönem mezun olan öğrencilerimizin projelerinin yanı sıra bu yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıfta okuyan öğrencilerimize proje 3 dersi kapsamında Süleymanpaşa sahilinin projelendirmesini verdik. 45 öğrencimizin yapacağı ortak çalışmalarla kısa sürede projelerimizi ortaya koyacağız." dedi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da gerçekleşecek çalışmalarla ilgili açıklamalar yaparken öğrencilerin de sorularını yanıtlayıp şunları söyledi:

"SAHİLİMİZİ BİR AN ÖNCE MODERN BİR SAHİLE DÖNÜŞTÜRME AMACINDAYIZ"

"Süleymanpaşa'nın sahilini bir an önce modern bir sahile dönüştürmek istiyoruz. Bu noktada şehrimizin üniversitesi Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliği yapmak, bu şehirde yaşayan, bu sahilde dolaşan ve geleceğimiz olan siz gençlerin bilgilerinden yararlanmak istiyoruz. Daha önce mezun olan arkadaşlarınızın sergilenen projelerinin yanı sıra sizlerden de sahilimiz için yeni projeler üretmeninizi bekliyorum.

"YEŞİL ALANI BOL VE ENGELLİ DOSTU BİR SAHİL İSTİYORUM"

Sahil projesinde zaten ne kadarı ticari alan ne kadarı kapalı tüm detaylar yasalar kapsamında belli. Projelerinizi çizerken sizlerden tek isteğim yeşil alanı bol ve engelli dostu bir sahil hayal etmeniz. Geri kalan tüm noktalarda özgürsünüz.

"SAHİLDEKİ KULLANILMAYAN İSKELE NEDEN İNSANLARIN BALIK TUTARAK STRES ATTIKLARI BİR YERE DÖNÜŞTÜRÜLMESİN?"

Süleymanpaşa'da yaşayan bir vatandaş olarak boş vakitlerimi değerlendirebileceğim bir sahilimin olmasını isterdim. Örneğin, şuan kullanılmayan iskele. Neden güçlendirilip insanların balık tutarak stres attıkları bir yere dönüştürülmesin? Bence hepsi mümkün.

"KİRA SÖZLEŞMESİ SÜREN İŞLETMELER SÜLEYMANPAŞANIN GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜP ZORLUK ÇIKARMAYACAKTIR"

Şuan sahilde kirası biten kiracılar işyerlerini boşaltacak. Kira sözleşmesi devam eden işletmeler ile de oturup tek tek konuşup anlaşacağız. Onlar da bu şehrin güzel bir sahili olsun istiyorlardır eminim ki. Bu yüzden bizlere zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum.

"KASIM AYI BİTMEDEN İLK KAZMAYI VURMAK İSTİYORUZ"

8 Kasım tarihinde sahil projesi ile ilgili bir toplantı planlıyoruz. Geniş kapsamlı bir şekilde yapılacak toplantıda akademisyenlerimiz de olacak. Ancak ben özellikle öğrencilerimizden bir grubunda o toplantıda yer almasını istiyorum. Toplantının hemen ertesinde kasım ayı bitmeden sahile ilk kazmayı vurmak için harekete geçeceğiz.

"SAHİL PROJESİNİN ARDINDAN MEYDAN PROJESİNİ DE HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Sahil projesi yapacağımız ilk büyük proje. Sahil projesinin ardından meydan projesini de hayata geçirmek istiyoruz. Aslında iki proje de eş zamanlı başlayacak ancak meydan projesi çok daha kapsamlı ve zor bir proje. Projedeki tek amacımız şehrin nefes almasını sağlamak. Tekirdağ Belediyesi zamanında bedestenin çevresinde yapılan yıkım ile başlayan hareketi tarihi yerlere dokunmayarak büyük bir alana yayma amacındayız. Proje hayata geçince Trakya'nın en büyük meydanı bizim olacak."

"NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ İLE İŞBİRLİĞİMİZ SÜRECEK"

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından akademisyenlere ve öğrencilere teşekkür eden Başkan Eşkinat, üniversite civarındaki projelerini de öğrencilerle paylaşırken son olarak "Namık Kemal Üniversitesi bizim üniversitemiz. Biz öncelikle şehrimizin değerleri ile çalışmak istiyoruz. Sadece sahil projesi için değil bundan sonra da birçok projede üniversite öğrencilerimizle birlikte çalışmak istiyorum. Rektörümüz Osman Şimşek ile görüştüm. Namık Kemal Üniversitesi ile işbirliğimiz sürecek." İfadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahil Projesi İçin İlk Adım Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı
    07:42 İranlı Şarkıcının Konserinde İzdiham: Cam Kapılar Kırıldı

    İranlı şarkıcı Moein, Van'da verdiği konserde yaşanan izdiham nedeniyle salonun cam kapıları kırıldı. İranlılar, konser alanına geçmeye çalışırken ezilme tehlikesi yaşadı. Konser alanına girmek için saatlerce bekleyen binlerce İranlı, izdiham oluşturdu. Tehlikeye aldırış etmeyen İranlılar, kırılan cam kapılar arasından geçerek konseri izledi.

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement