Sahillerde Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Sahillerde Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor

Sahillerde Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor

Yerli turistlerin Kurban Bayramı tatilinde Antalya'dan sonra en fazla tercih ettiği Güney Ege'de tatilci yoğunluğu devam ediyor Marmaris'te sıcak havayı fırsat bilerek sahilleri dolduran turi...

19.10.2013 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı tatilinde binlerce yerli turistin akınına uğrayan Güney Ege'deki sahillerde yoğunluk devam ediyor.

Türk turistlerin 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Antalya'dan sonra en fazla tercih ettiği Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de bayram bitmesine rağmen, yerli turistlerin çoğu tatilini sürdürüyor.

Bölgede yağışlı havanın etkisini kaybetmesinin ardından güneş yeniden yüzünü gösterdi. Hava sıcaklığının 27 dereceyi bulduğu Marmaris'te güneşli havayı fırsat bilen yabancıların yanı sıra Türk turistler de otellerinden çıkarak deniz kenarlarına gitti.

Marmaris Belediyesi Halk Plajı, Uzunyalı Plajı ve İçmeler Plajı'nda yoğunluk yaşandı. Sahildeki şezlonglara uzanarak güneşlenen tatilciler, zaman zaman denize girerek serinledi.

Bayram tatilini güzel bir havada geçirdikleri için mutlu olduklarını belirten tatilciler, kendilerine şanslı hissettiklerini söyledi. Dokuz günlük tatil için İstanbul'dan ailece Marmaris'e geldiklerini belirten Ahmet Demir, "Marmaris'i tahminimizden daha güzel bulduk. Hava da beklediğimizden daha iyi. Sıcaklığın devam edeceğini öğrendik, bundan dolayı tatili uzatabilmenin yollarını arıyoruz" dedi.

Yerli turist, Marmaris'i keşfetti

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, bayramın hem turizm sezonu sonuna denk gelmesi hem de uzun olması nedeniyle çok sayıda vatandaşın bölgelerinde tatil yapabilme imkanı bulduğunu söyledi.

Yerli turistin son yıllarda adeta Marmaris'i keşfettiğini ve her geçen yıl gelen sayısının arttığına işaret eden Özbozdağ, bayramda Marmaris'teki otellerin yüksek doluluk oranlarına ulaştığını anlattı.

Turizmde iç pazarın önemine değinen Özbozdağ, otelcilere yerli turistlere daha fazla oda ayırmaları önerisinde bulundu. Özbozdağ, Kurban Bayramı tatilinin turizm sezonunun uzamasına neden olduğunu da dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Sahillerde Bayram Yoğunluğu Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement