Bursa'daki Sahillerde Cankurtaran Sayısı Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Bursa'daki Sahillerde Cankurtaran Sayısı Artırıldı

Bursa\'daki Sahillerde Cankurtaran Sayısı Artırıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtemel boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik sularındaki cankurtaran botu sayısını 5'ten 9'a çıkardı.

09.09.2014 15:08  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşırı sıcaklarla birlikte sahillerde yaşanan yoğunluğu göz önüne alan Bursa Büyükşehir Belediyesi, muhtemel boğulma olaylarına karşı Gemlik, Mudanya, Karacabey ve İznik sularındaki cankurtaran botu sayısını 5'ten 9'a çıkardı.

Yeni 4 cankurtaran botunun denize salınması dolayısıyla Gemlik'e bağlı Küçükkumla sahilinde tören düzenlendi. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa sahillerindeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarıldığını söyledi. İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı 19 personelle Gemlik'e bağlı Karacaali, Küçükkumla ve Kumsaz, Mudanya'ya bağlı Trilye ve Kumyaka ile Karacabey'e bağlı Yeniköy beldelerinde 5 botla cankurtaran hizmeti verdiklerini belirten Başkan Altepe, yeni alınan 4 cankurtaran botuyla bu sayının 9'a çıktığını ifade etti. Başkan Altepe, yapılan ilavelerle birlikte, deniz ve gölden faydalanan vatandaşların yüzme güvenliğini tehdit eden tüm tedbirlerin kontrol altına alındığını belirtti.

Başkan Altepe, konuşmasında deniz güvenliğiyle ilgili yaptıkları çalışmalara da değindi. Bursa'da yaz girişi yüzmeye uygun olmayan yerlere uyarıcı 203 tabela dikildiğini, yüzme için güvenli 27 alan belirlendiğini, güvenli alanların 10 bin 200 metre mantar şeritle kaplandığını belirten Başkan Altepe, mobilize 19 itfaiye erinin sürekli olarak cankurtaran hizmeti verdiğini kaydetti. Aldıkları her türlü tedbire rağmen vatandaşa da iş düştüğüne, tehlikelerden korunma ve üzücü olayların yaşanmaması adına halkın daha bilinçli hareket etmesi gerektiğine değinen Başkan Altepe, "Üzücü olayların yaşanmaması için herkesin Büyükşehir Belediyesi'nce koyulan kurallara uyması gerekiyor" dedi.

Cankurtaranların denize salınması törenine katılan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise, Büyükşehir Belediyesi'nin insana önem veren yönetim farkını bugün bir kez daha yaşadıklarını anlattı. 3 yıldır alınan önlemler sayesinde Gemlik sahillerinde herhangi bir ölümlü olaya rastlanmadığını vurgulayan Yılmaz, "Daha önce her yaz ortalama 15 vatandaşımızı kaybederdik fakat çok şükür her geçen gün artırılan tedbirlerle birlikte 3 yıldır boğulma olayını unuttuk. Gemlik ve ilçeleri için gerçekleştirdiği çalışmalar ve bizlere verdiği desteklerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Başkan Altepe, Küçükkumla sahilinde vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bursa'daki Sahillerde Cankurtaran Sayısı Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement