Şahin, 5 Başlık Altında Çalışmalara Başladı - Son Dakika
Yerel

Şahin, 5 Başlık Altında Çalışmalara Başladı

Şahin, 5 Başlık Altında Çalışmalara Başladı

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Bafra’yı daha iyi bir seviyeye getirmek için şehrin dinamikleri ile birlikte 5 ana başlık altında çalışmalara başladık” dedi.

14.09.2015 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bafra'yı daha iyi bir seviyeye getirmek için şehrin dinamikleri ile birlikte 5 ana başlık altında çalışmalara başladık" dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçenin geleceği için hazırladıkları projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Şehrin önde gelen dinamikleri ile birlikte çok güzel çalışmalara başladıklarını belirten Başkan Şahin, ilçenin en büyük sorununun konaklama sıkıntısı olduğunu belirterek şehri daha da ileri getirmek için 5 ana başlık altında çalışma yürüttüklerini söyledi.

Bafra'yı daha ileri götürmek için 5 ana başlık altında çalışma başlattıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bafra'da biz Belediye, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası ile birlikte Bafra'nın geleceğini planlamak adına çalışma başlattık. Bu çalışmalarımızda 5 tane ana hedef seçtik. Bunlardan bir tanesi tarım. Bafra'da üretimi arttırmak için neler yapabiliriz diye çalışmalarda bulunuyoruz. İkinci olarak sanayi alanında gelişmek için çalışmalarda bulunuyoruz. Yeni OSB kurma çalışmalarımız devam ediyor. Üçüncü olarak Turizm alanında faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz. Bafra Turizm olarak çok büyük zenginliğe sahip bir yer. Kuş cenneti, ikiz tepeler, baraj gölümüz, Asarkale, kaya mezarları, mağaralarımız gibi tarihi değerlerimiz var. Bu noktalarda Bafra'da turizm faaliyetlerini çoğaltmak için neler yapabiliriz diye çalışmalarımız sürüyor. İlçemize bir de devlet üniversitesi kazandırılması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bölgemizde Turizm Fakültemiz var. İşletme Fakültesinin de Bafra'ya mahsus olarak YÖK'ten çıktığını biliyoruz. İnşallah bu fakülteyi daha şehrimize getirme doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Beşinci amacımız ise Bafra'nın kentleşmesi yönünde ilerliyor. Bu konu için Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir Planlama Bölümü Başkanı, hocaları ve öğrencilerle birlikte ilçemize gelerek çalışmalar yaptılar. İnşallah onlarda bizim önümüze bir yol haritası koyacaklar. Biz de şehrimizin kentleşmesi adına yaptığımız çalışmalar doğrultusunda raporlar kısa sürede elimize ulaşacak. Bafra ilçesi ile ilgili olarak geleceğe yönelik 5 tane büyük hedefimiz var. Bu hedeflere ulaşmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

"BAFRA'NIN EN BÜYÜK SORUNU KONAKLAMA "

Bafra'nın en büyük sorunun konaklama sorunu olduğunu belirten Başkan Şahin, "Bafra'yı önce Bafralıların gezerek öğrenmesi lazım. Daha sonra çevre tanıtımını yapacağız. Böylece bir hareketlilik oluşturacağız. Yatırımlar da yapılmaya başlayınca ilimiz ve ilçemiz için daha da iyi olacak. Samsun'da bir otel eksikliği vardı. Samsun o eksikliğini tamamladı. Şimdi bizim öyle bir sıkıntımız var. Bölgemizde Öğretmenevi ve birkaç küçük otel var ama onlar bizim ihtiyacımıza cevap verecek durumda değiller. Biz insanların gelip de konaklamaya yer bulamayacakları yerde çok büyük bir tanıtıma girersek sonradan sorunlarla da karşılaşabiliriz. Dengeli gitmek istiyoruz. Yerel bir Turizmci arkadaş var. Bu arkadaş Bafra'nın tanıtımı ile ilgili bir kitap yaptı. Biz de bir tanıtım kitabı hazırlamıştık ama bu arkadaş turizmci ve yerel uzman. 3-5 tane ilinde tanıtım kitabını hazırladı. Bu arkadaş 2 ay boyunca bütün yerleri gezerek güzel bir kitap hazırladı. Bu kitabın basımını da kısa bir sürede yapacağız. Bir taraftan otel hazırlıklarımız da aynı hızda devam ediyor. Tanıtıma başlamadan önce her türlü hazırlıkların tamam olması gerekiyor. Gerekli hazırlıklar tam olunca bölgenin tanıtımını da gerekli ölçüde yapacağız. Bafra'nın şuandaki en büyük sorunu konaklama sorunudur. Turizm işi bir anda çoğalmaz ama başladığı zamanda bir kar topağı gibi çoğalır. İnsanlar geldikleri zaman her şeyin hazır olduğunu görmek isterler. Biz de bu eksiklikleri giderme noktasında alt yapı çalışmalarını başlattık" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin, 5 Başlık Altında Çalışmalara Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement