Şahin: "Ak Parti İmamın Beyaz Sarığı Gibidir" - Son Dakika
Politika

Şahin: "Ak Parti İmamın Beyaz Sarığı Gibidir"

Şahin: "Ak Parti İmamın Beyaz Sarığı Gibidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Ak Parti, imamın beyaz sarığına benzer, en küçük bir leke kendini gösterir. Ak ismini almak budur" dedi.

08.01.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, "Ak Parti, imamın beyaz sarığına benzer, en küçük bir leke kendini gösterir. Ak ismini almak budur" dedi.

Şahin, AK Parti Genel Merkez binasında Safranbolu Köy Muhtarları Derneği üyesi 21 muhtarını kabul ederek isteklerini dinledi.

Safranbolu Köy Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç, Şahin'e başarılar dileyerek, "Seçmen 7 Haziran'da biraz yanıldı ama 1 Kasım seçimlerinde yanılgısını düzeltti" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de, seçmenin 7 Haziran seçimlerinde 1 Kasım seçimlerinde de en doğru olanı yaptığını söyleyerek, "Vatandaşımız 7 Haziran'da 'Bak ha, sizi uyarıyoruz' demiştir ve biz de bu uyarıyı dikkate almışızdır. Biz AK Partiyiz. Ak Parti, imamın beyaz sarığına benzer, en küçük bir leke kendini gösterir. Ak ismini almak budur. Vatandaşın uyarısı hala dikkatimizdedir ve bir takım yanlış yapanlar varsa, onların gözünün yaşına bakmadık" ifadesini kullandı.

"BÜNYEMİZDE BARINDIRAMAYIZ, HEMEN ATIYORUZ DEDİK"

Parti olarak Siyasi Erdem ve Etik Kurulunu kurduklarını belirten Şahin, şunları söyledi:

"Bizim felsefemize aykırı davranacak kim olursa olsun, derhal gereğini yapacak beş kişilik bir heyet kurduk. Sözümüzü en son Merkez Yürütme Kurulunda yerine getirdik ve hemen dosya önümüze geldi. Falan kişi, falan belediye başkanı yanlış yapmış, haksız kazanç elde ettiğine dair bir takım iddialar var. İnceledik kuşkular ciddi. Tamam kardeşim bünyemizde barındıramayız, hemen atıyoruz dedik. Dolayısıyla 7 Haziran'da milletin vermiş olduğu mesajın sonuçlarıdır bu. Bunu belki daha önce yapmalıydık. Milletimiz 1 Kasım'da 'tamam kardeşim biz sizin gerekli mesajları aldığınıza inanıyoruz ve bir şans daha veriyoruz, hadi bakalım' dedi ve 1 Kasım'da tekrar tek başımıza iktidara getirdi. Önümüzdeki süre bizim için dezavantajları olduğu kadar ve avantajları olan bir süre. Avantajı, 2019'a kadar seçim yok. Çünkü her seçimde hizmetler noktasında bir duraksama geçiriyoruz. Neden, yaptığın iş doğru da olsa, oy kaybettirir mi diye düşündürüyor."

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ VE BU MİLLET SİZE ÖZ YÖNETİM VERİR Mİ?"

Şahin, Doğu ve Güneydoğuda PKK terör örgütü ile verilen mücadeleye de şöyle değindi: "Ne istiyorsunuz kardeşim, öz yönetim. Ne demek kardeşim bu öz yönetim? E bu mahalleyi, biz yöneteceğiz, bu kenti biz yöneteceğiz. Yani, buraya Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenlik güçleri giremeyecek, bizim kendi güvenlik güçlerimiz olacak, burada vergiyi biz toplayacağız. Yok, yahu, bu kadar kolay mı bu işler? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti sana bunları yaptırır mı, bu millet buna izin verir mi. Bunlara sempati ile bakan ve anadili Kürtçe olan vatandaşımız da bunların ne olduğunu görmeye ve öğrenmeye başladı. Şimdi bunlara soruyorum ben, Ankara'da oturuyorsunuz, bu hendek kazan teröristlere destek veren milletvekilleri var, hani bunların başarılı olması için namazlarda duaya davet etti ya Demirtaş, şimdi bunlar Ankara'da Çankaya'da bilmem ne caddesinde oturuyor, aileleri ve çoluk çocuklarıyla. Sabahleyin kalktıklarında yüzleri kapalı birtakım adamlar oturdukları caddeyi kazmış olsalar, militanlar ellerinde silahlarla dolaşıyor olsalar, ne yapar bu adamlar, soruyorum ne yaparsınız? Telefona sarılır, devlet nerede, neden bunlara müsaade ediyor derler. Aynı şeyi Sur'da, Cizre'de vatandaşlar söyleyince, neden vatandaşların yanında değil de teröristlerin yanında yer alıyorsunuz. Diyarbakır'da başka mahalleler var, hendek falan kazılmayan, çatışmaların olmadığı, oraları kazsalar, hayırdır ne yapıyorsunuz derler. Evlerin duvarlarını delmişler, oradan oraya geçiyorlar, perişan etmişler, milletin evlerine el koymuşlar."

Oradaki vatandaşın olayın farkında olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Oradaki vatandaşımız görüyor bu ikilemi. Tabi vatandaş zarar görmesin diye iğneyle kuyu kazarcasına güvenlik güçlerimiz hareket ediyor, ev ev. Düzelecek ama bunlar, birkaç hafta içinde bunlar eylemlerine son verecekler, devlet onlara gereğini yapacak, şu anda çalışmalar orada böyle sürüyor."

Türkiye'deki sorunlardan birinin bu olduğunu ve inşallah bunları aşacaklarını anlatan Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Siz, Safranbolu'nun köylerinde nasıl huzur içinde ve devletin güvencesi altında yaşıyorsanız, oradakilerin de böyle yaşamasını istiyoruz biz, ama orada birileri huzurlu yaşatmıyor kardeşim. Yaptığımız vatandaşın güvenliğini sağlamaktır. Bu konudaki devletimizin ve güvenlik güçlerimizin çabası devam edecektir. Tabi şehitler de veriyoruz. Teröristler çukur kazıyor, bombayı içine koyuyor ve uzaktan kumanda ile patlatıyor. Karşımızdakiler çocuk değil, arkasında bazı güçler var, devletler var. Türkiye ile bir takım sorunları olan devletler bu örgütleri kullanıyor. Kimin kullandığını biz biliyoruz, yüzümüze gülerler ama bunları da perde arkasından desteklerler. Biz bunların hepsini biliyoruz."

Şahin'in konuşmasının ardından Safranbolu köy muhtarları, köyleri ile ilgili eksiklikleri dile getirerek bazı isteklerde bulundu. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şahin: 'Ak Parti İmamın Beyaz Sarığı Gibidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement