Şahin, Bildiriye İmza Atan Akademisyenleri Eleştirdi - Son Dakika
Politika

Şahin, Bildiriye İmza Atan Akademisyenleri Eleştirdi

Şahin, Bildiriye İmza Atan Akademisyenleri Eleştirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bildiriye imza atan akademisyenleri eleştirdi.

18.01.2016 13:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bildiriye imza atan akademisyenleri eleştirdi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, akademisyenlerin imza attığı bildiriyi değerlendirerek, "Akademisyenler devletin katliamlarıyla birlikte olmayacağız dediler ama terör örgütünün yaptığı katliamların yanında yer aldılar" dedi.

Şanlıurfa Valiliğine yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Şahin, "Akademisyenlerin imzasıyla kamuoyuna yansıyan bildiri konusunda çokça açıklamalar yapıldı. Bu bildiri okunduğunda ana fikri şudur, Türkiye Cumhuriyeti Devleti katliam yapmaktadır ve dolayısıyla biz devletin yanında yer almayacağız. Halbuki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve güvenlik güçleri başta Şırnak'ta, Sur'da vatandaşlarımızın evleri terör örgütü mensuplarınca işgal edilmiş ve özyönetim adı altında burada bir oluşum meydana getirmeye çalışıyorlar. Devlet de vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ve kamu düzenini sağlamak için güvenlik güçleriyle birlikte üzerine düşeni yapıyor. Nesillerimizi yetiştirmekle görevli olan öğretim üyelerinin bir bölümünün terör örgütünün eylemlerini eleştirmesi gerekirken, devletin terörle mücadelesinde vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için sarf ettiği mesaiyi eleştirmiş olması kamuoyunda ciddi bir tepkiye yol açtı. Dolayısıyla ben de bu konuda, bu açıklamaları değerlendirmiştim. Devletin katliamlarıyla birlikte olmayacağız dediler ama terör örgütünün yapmış oldukları katliamların yanında yer aldılar. Sayın Başbakanımız dün önemli bir çağrıda bulundu. Burada imzası olan öğretim üyeleri lütfen bu bildiriyi bir daha okuyun, gerekirse imzanızı geri çekin dedi. Ben sağlıklı düşünen ve burada imzası olan öğretim üyelerinin, en azından bir bölümünün imzalarını geri çekebilecekleri umudunu taşıyorum" şeklinde konuştu.

Şahin, Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ettikten sonra Viranşehir ilçesine gidecek. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Şahin, Bildiriye İmza Atan Akademisyenleri Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement