Şahin, Çin'de Gaziantep'i Asyalı Belediye Başkanlarına Anlattı - Son Dakika
Güncel

Şahin, Çin'de Gaziantep'i Asyalı Belediye Başkanlarına Anlattı

Şahin, Çin\'de Gaziantep\'i Asyalı Belediye Başkanlarına Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Asya Belediye Başkanları Forumu 4. Genel Kurul Toplantısına katıldı.

25.11.2014 15:23  Güncelleme: 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Asya Belediye Başkanları Forumu 4. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı.

Şahin, Çin'de yapılan Asya Belediye Başkanları Forumu (AMF) 4. Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep'in tarih boyunca çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını söyledi. Yılda 6 milyar dolar ithalat ve 6 milyar dolar ihracat yapan bir şehir olduklarını vurgulayan Şahin, "Her geçen gün bilgi ve teknoloji çağının gerektirdiği ölçüde güçleniyoruz" dedi.

Gaziantep'in ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda büyük mesafe kaydettiğine dikkati çeken Şahin, yenilenebilir ve yeşil enerjiyi daha çevreci bir kent için aktif kullanmak adına yeni düzenlemeleri hızla hayata geçirdiklerini ifade etti.

Türkiye'nin 100. kuruluş yıldönümünde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefi olduğunu aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Türkiye dünyadan hızlı büyüyor. Gaziantep'de Türkiye'den hızlı büyüyor. Şehrimizde ensar-muhacir ilişkisi yaşanıyor. Savaştan kaçarak yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilere kapılarımızı açtık."

Şahin, ayrıca forum üyesi belediye başkanları ve yerel yönetim temsilcilerine Gaziantep'te Suriyeli mültecilere sağlanan gıda, eğitim ve barınma olanaklarına ilişkin kısa bir sunum yaptı.

Asya gibi güçlü bir kıtanın belediye başkanları olarak bir araya gelmeyi çok önemsediğini vurgulayan Şahin, "Belediye başkanları olarak kuvvetli işbirliğinin artırılması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, bilgi ve teknolojiyi kentlerimize getirmeyi hedefliyoruz. Aslında atalarımız geçmişte bunu ipekyolu üzerinde yapmışlar. İpekyolu kalkınma yolu, ticaret yolu, aynı zamanda kardeşlik, huzur ve barış yolu olmuş. İnşallah eski gücüne kavuşarak dünya barışının yolu olarak yoluna devam edecek. Çok önemli bir geçmişimiz var. Bütün medeniyetlere ev sahipliği yapmışız. Dicle'nin, Fırat'ın, Roma'nın Hititlerin Bizans'ın gücünü ipekyolunun geçtiği bütün yollarda görebiliyoruz. Şimdi bu gücü ve geçmişi elimize alarak yeni dünya düzeninde yeni işler yapmalıyız" diye konuştu.

"DÜNYAYA ÜRETEN BİR GAZİANTEP VAR"

Gaziantep'in tüm dünya ülkelerine ve Ortadoğu'ya üreten bir kent olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanayileşen, teknolojiyi kullanan Ortadoğu ve bütün dünya için üreten bir şehiriz. 200 ülkeye ihracat yapıyoruz. 6 milyar dolar ihracat, 6 milyar dolar ithalatı olan bir kentiz. Hem ticari hem geçmişten gelen medeniyetini kullanan, bugün sorunları çözebilen, sanayi ve ekolojik kent adına önemli çalışmalar yapıyoruz."

Ekolojik kentte projesi ile geleceğe daha iyi bir çevre bırakmak istediklerini belirten Başkan Şahin, "Gelecek adına daha iyi bir dünya, daha iyi bir Gaziantep bırakmak için çalışıyoruz. Güneş, rüzgar, jeotermal enerjileri hızla hayata geçiriyoruz. Bunları birleştirdiğimiz zaman dünyanın en büyük 10 ekonomisini hedefleyen bir Türkiye olarak hedefimize bir adım daha yaklaşmış olacağız. Türkiye, dünyadan hızlı büyüyor, Gaziantep de Türkiye'den daha hızlı büyüyor" ifadelerini kullandı.

Şehirde yaşayan Suriyeli muhacirler konusuna da değinen Başkan Şahin, burada kardeşlik ve birlik ruhunun yaşandığını söyledi. Suriyeli çocukların eğitimi için yapılan çalışmaları anlatan Şahin, akıllı ve teknolojik bir kentin hep birlikte bir arada yaşamasını örnek olarak gösterdi. Şahin, bu çalışmaları yerinde göstermek için tüm katılımcıları Gaziantep'e davet etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şahin, Çin'de Gaziantep'i Asyalı Belediye Başkanlarına Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement