Şahin: "Her Yaş ve Meslek Grubundan Girişimci Çıkabilir" - Son Dakika
Yerel

Şahin: "Her Yaş ve Meslek Grubundan Girişimci Çıkabilir"

Şahin: "Her Yaş ve Meslek Grubundan Girişimci Çıkabilir"

‘Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış’ konulu konferansında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin “Hobileriniz, ilgi alanlarınız doğrultusunda yapmak istediğiniz şeyler varsa olaylara farklı açıdan bakarak, farklı düşünerek, sistemler geliştirerek sizler de...

04.04.2017 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış' konulu konferansında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin "Hobileriniz, ilgi alanlarınız doğrultusunda yapmak istediğiniz şeyler varsa olaylara farklı açıdan bakarak, farklı düşünerek, sistemler geliştirerek sizler de girişimci olabilirsiniz" dedi.

2016 yılı Sosyo-Ekonomik Mali Destek programı kapsamında 'Ekonomi oluşturacak Katma Değerli Yüksek İleri Teknolojik Girişimcilik Modeli' isimli proje ile Trakya Kalkınma Ajansı'ndan destek almaya hak kazanan Namık Kemal Üniversitesi, bu kapsamda gerçekleştirdiği proje faaliyetleri dahilin de 'Girişimcilik ve Fütürizm Geleceğe Bakış' konulu konferanslardan ilkini Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde verdi.

Konferansa Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, Namık Kemal Üniversitesi'nden Proje Koordinatörü Prof. Dr. Bülent Eker, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekirdağ Belediyesi Sosyal Bilimler Lisesi, Namık Kemal Lisesi, Gündoğdu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Ebru Naim Fen Lisesi'nden öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleşen konferansta bir sunum yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Mahmut Şahin, girişimci olmanın farklı düşünmekten geçtiğine vurgu yaparak, "Her yaş ve meslek grubundan girişimci çıkabilir. Hobileriniz, ilgi alanlarınız doğrultusunda yapmak istediğiniz şeyler varsa olaylara farklı açıdan bakarak, farklı düşünerek, sistemler geliştirerek sizler de girişimci olabilirsiniz. Bu anlamda kiminiz doktor olacak, kiminiz avukat olacak, kiminiz mühendis olacak, kiminiz bizler gibi kamu kurumunda yönetici olacak; bunlar olacak ama bununla beraber aranızdan inşallah yazılım alanında, oyun yazılımı alanında veya farklı alanlarda girişimciler çıkacak. Bu alanlarda girişimci olacak arkadaşlarımız var bu bir. İkincisi nerede olursanız olun, ister okulda öğretmen olun, ister üniversite de hoca olun, ister avukat olun ister doktor olun ama mutlaka meseleye farklı bakmasını bilin. Üniversite hocamız bakın proje yazdı. Normalde hocam üniversitede ders veriyor. Kendi görevleri var. Yapacak işleri var. Ama ne oldu. Ben bunların dışında farklı bir şey yapabilirim dedi. Meseleye farklı baktı ve bir fikir ortaya çıkardı. Bu fikri kağıda döktü. Arkasından da model oluşturdu. Ben öğrenciyim benden ne olur demeyin. Lise talebesinin de ortaokul öğrencisinin de, üniversite öğrencisin de, orta yaşta veya yaşlı birinin de önü açık. Siz de kendi alanınızda farklı sistemler geliştirebilir. Girişimci olabilirsiniz. Trakya Bölgesinden de güzel girişimciler çıkacağına inanıyorum. Burada büyük bir emek var. Burada emeği geçen üniversitemize, hocamıza ve Trakya Kalkınma Ajansı çalışanlarına ve siz değerli akademisyenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Uygulama süresi 9 aya olan projenin amaçları arasında 200 girişimcinin seçimi, ileri teknoloji veya sosyal girişimcilerin ortaya çıkarılması, bu girişimcilere 72 saat teorik, 36 saat kuluçka ve atölye çalışmaları kapsamında 108 saat girişimcilik eğitimi verilmesi bulunuyor.

Projenin faaliyetleri arasında, "G8/G20 Gelişmişlik Trendleri ve Vizyon 2023 Odaklı Farkındalık Çalıştayı" düzenlenmesi, NKÜ Merkez Kampüsü merkezli olmak üzere Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde faaliyet gösterecek "Tematik İş Geliştirme ve Hızlandırıcı Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi"nin kurulması, 200 girişimci arasından seçilecek 50 projenin ön kuluçka sürecine alınması, ön kuluçka sürecine alınan 50 proje için mentör temini ve girişimci-proje-mentör eşleştirilmesi, eşleştirme gerçekleştirilen 10 finalistin seçilmesi ve dereceye giren projelerin ödüllendirilmesi, "Girişimcilik Model Kitabı" oluşturulması ve tanıtımı yer alıyor.

Namık Kemal Üniversitesi'nin yürütücü olduğu projenin ortakları arasında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası bulunuyor. Ayrıca Girişim Araştırma Geliştirme iş ve Yatırım Profesyonelleri Derneği, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. projenin iştirakçileri arasında yer alıyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin: 'Her Yaş ve Meslek Grubundan Girişimci Çıkabilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement