''10 Ağustos Milletin Adamını Milletin Başına Getirme Seçimidir" - Son Dakika
Politika

''10 Ağustos Milletin Adamını Milletin Başına Getirme Seçimidir"

\'\'10 Ağustos Milletin Adamını Milletin Başına Getirme Seçimidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Biz milletin başını seçeceğiz." dedi.

29.07.2014 20:02  Güncelleme: 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, "Biz milletin başını seçeceğiz. Milletin adamını milletin başına getirme seçimidir 10 Ağustos" dedi.

Şahin, partisinin Ovacık ve Eskipazar ilçe teşkilatınca düzenlenen bayramlaşma programlarına Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti eski Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar ile katıldı.

Şahin, Eskipazar Belediyesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un sözünü hatırlatarak, Müslümanların kendi aralarındaki ayrılıkları bir tarafa bırakması gerektiğini söyledi.

İslam'ın barış dini olduğunu anlatan Şahin, "Bu yaşanan sıkıntılar umarım İslam aleminin şuurlanmasına neden olur. Müslümanlar başlarını ellerinin arasına alıp düşünmeli" diye konuştu.

Bugün bayramı yaşadıklarını, 10 gün sonra başka bir bayramı, "Cumhur Bayramı"nı yaşayacaklarını ifade eden Şahin, "10 Ağustos, bana göre halkın yani cumhurun bayramıdır. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ilk defa halk, Türk milleti sandığa gidecek. Bu ülkede demokrasi, 10 Ağustos'tan itibaren bir adım daha ileriye doğru atmış oluyor" ifadesini kullandı.

Kimin cumhurbaşkanı olacağına 52 milyon seçmenin karar vereceğini belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"1982 Anayasası'nın 104. maddesi 'cumhurbaşkanı, devletin başıdır' diyor. Biz milletin başını seçeceğiz. Milletin adamını milletin başına getirme seçimidir 10 Ağustos. Bana 'sen hukukçusun, üstelik Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda partiyi temsil ettin. Anayasa'nın 104. maddesine mugayir (aykırı) laf etmiyor musun?' diyebilirsiniz. Biz bu anayasanın değiştirilmesini şiddetle savunan, yeni anayasa yapılmasını isteyen partiyiz. Anayasa'nın 2 maddesi, yani bizim dışımızda CHP ve MHP'nin değiştirilmesine şiddetle karşı çıktığı maddede 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür" der. Bu, şu demektir, 'bu millet, bu devletin milletidir, bu ülke, bu devletin ülkesidir.' Biz bunu kabul etmiyoruz. Bu devlet bu milletin devleti, bu ülke de bu milletin ülkesidir. Dolayısıyla biz Anayasa'nın bu maddesinin değiştirilmesini istiyoruz."

- "Bu devlet de ülke de milletindir"

Şahin, söz konusu maddenin 1980 darbesiyle Anayasa'ya konulduğunu dile getirdi.

"Yani bir devlet var, en büyük devlettir, başka büyük yok" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bu millet o devletin milletidir. Bu devlete hizmet etmekle sorumludur. Bu ülke de bu devletin ülkesidir.' Hayır, bu ülkede ne varsa millete aittir. Bu devlet de ülke de milletindir. 'Türkiye Devleti, ülkesi, milletiyle bölünmez bütündür' yerine 'ülke ve millet olarak bölünmez bütündür olsun' diye öneride bulunduk. 'Türkiye Devleti, ülke ve millet olarak bölünmez bütündür' dediğinizde bu devlet de bu ülkede milletin ülkesi ve devleti anlamındadır ama karşı çıktılar ve 'tek harfini bile değiştirmeyiz' dediler. CHP ve MHP, 'ilk 3 maddeye dokundurtmayız' dediler. Bu millet, bu ülke devletin ülkesi olmaya devam mı edecek? Hayır."

"10 Ağustos'ta milletin başına reis seçeceğiz" ifadesini kullanan Şahin, "Bu devleti, milletin devleti yaptıktan sonra ayrıca 'devletin' demeye gerek yok. Bunun için biz devletin başına reis seçeceğiz. Bu da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan olsun istiyoruz. 10 Ağustos'ta sandık başına gideceğiz ve inşallah Türkiye'de devrim niteliğinde bu dönüşümü hep birlikte gerçekleştireceğiz. Cumhur Bayramınız mübarek olsun. 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayacağız. '29 Ekim'i ortadan mı kaldırıyor' diye düşünenler olabilir, 10 Ağustos'ta Cumhur Bayramı, 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı" şeklinde konuştu.

- Gazetecilerin soruları

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun " Filistin'e saldırıların artacağı" yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine, "Zalimlerin gözü karadır. Zalim düşünmeden içindeki düşmanlıkla hareket ettiği için bir gün bir yere toslar. Mazlumların ahı bir gün onları tutar. Sürekli 'büyük bir savaş başlatıyoruz' falan diyenler, geçmişte hep görülmüştür ama sonları hep felaket olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

İslam dünyasının silkinip kendine gelmeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Şahin, "Kul sıkışmayınca Hızır yetişmez" atasözünü hatırlattı.

İslam dünyasında Müslümanların sıkıştığını belirten Şahin, "İnşallah bu sıkıntılardan kurtulmanın vakti yakındır' diye değerlendiriyorum" dedi.

- Noam Chomsky'nin değerlendirmesi

İsrail ile Filistin arasındaki ateşkeste Türkiye'nin rolünün sorulmasına üzerine Şahin, Dışişleri Bakanlığının gerekli girişimleri yaptığını söyledi.

Şahin, şunları dile getirdi:

"Hem Birleşmiş Milletler hem de Batı dünyası son derece sorumsuzca akan kanı seyrediyor. Amerikalı düşünür Noam Chomsky diyor ki 'bugün dünya devletleri her şeyi sadece kendi çıkarları için yapıyor. ABD de stratejik çıkarlarından dolayı İsrail'i destekliyor. Avrupa Birliği de bugün Gazze'de olup bitenleri umursamıyor. Arap dünyası ise derin şekilde bölünmüş ve bir şey yapmak için güçsüzdür. İsrail'e karşı güçlü tavır alan ve Filistinliler'e yapılan haksızlığı kabul etmek istemediğini açıkça söyleyen tek ülke Türkiye'dir.' Bunu söyleyen günümüzün en önemli bilim adamlarından. Evet, gerçek budur. Bunu biz söylediğimizde inandırıcı olmayabilir ama ABD'li bir düşünürün söylemesi anlamlı' diye düşünüyorum."

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Irak'ta rehin aldığı Türklere ilişkin Şahin, "Bu konu bağırarak, çağırarak, tehdit ederek hallolacak değildir. Sükunetle çözülecek bir konudur. Daha önce pilotlarımız da kaçırılmıştı. Onlarda bir kaç ay rehin kalmıştı. Biz onları derin diplomasi yürüterek kurtarmıştık. Burada da devletimiz, hükümetimiz ve dışişlerimiz aynı politikayı takip ediyor. Biraz bekleyeceğiz. İnşallah onlar da sağ salim ülkelerine kavuşur" görüşünü paylaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika ''10 Ağustos Milletin Adamını Milletin Başına Getirme Seçimidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement