Şahin ve Fadıloğlu, Maaşkuyu Esnafını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Şahin ve Fadıloğlu, Maaşkuyu Esnafını Ziyaret Etti

Şahin ve Fadıloğlu, Maaşkuyu Esnafını Ziyaret Etti

AK Parti’nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, esnafı ziyaret ederek alışveriş yaptı.

05.02.2014 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti'nin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, esnafı ziyaret ederek alışveriş yaptı.

Maaşkuyu caddesinde esnafı ziyaret eden Şahin, Fadıloğlu ve parti üyeleri esnafla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Tek tek esnafı gezen Şahin ve Fadıloğlu; çay içerek, esnafla sohbet etti. Şahin ve Fadıloğlu marketten sebze alarak alış veriş yaptı. Ziyarette Şahin ve Fadıloğlu'na, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Hasan Coşkun, İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç ve çok sayıda partili eşlik etti.

Esnafın sıkıntı ve sorunlarını dinleyen Şahin ve Fadıloğlu, seçimden seçime değil, seçim öncesi de esnaf ziyaretleri yaptıklarını söyledi.

Gaziantep'te yaşayan Suriyelilerin sorunlarını giderirken, Gaziantepli vatandaşların sorunlarını ön planda tuttuklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Fatma Şahin, "Sosyal yardımlardan sorumlu bakanken de biz bu ihtiyacı gördük. Bu şehrin sosyal yardım ihtiyacını kesmeden kendi vatandaşımıza vererek bu süreci takip ederken Suriye'den gelip mülteci olan illerde sınır illerde biz periyotlar gönderdik. Bu ihtiyacı asla kendi vatandaşımızın ihtiyacıyla karıştırmadan genel bütçenin dışında Suriyeli ihtiyaçlarını, Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını gidermek için farklı fazla periyotlar gönderdik kaymakamlık ve valiliklere dolayısıyla bizim burada asla kendi vatandaşımızı mağdur eden muhtaç eden bir pozisyon değil tam tersi öncelikle onların ihtiyaçlarını giderip ekstradan da bütün hizmeti vererek de bu süreci entegre etmeye ve biran önce bunun Suriye'ye dönmelerini sağlayacak tedbirleri de almaya çalışıyoruz" dedi.

11 yıldır yapılan hizmetin ortada olduğunu ifade eden Şahin, "Çok büyük bir güven ve istikrar üzerinden ve kardeşlik ve muhabbet üzerinden halkımızla etle tırnak olduk. Aslında şuan da biz şu cadde de bir tarihin habercisiyiz. Yeni bir tarih yazılıyor. Yıllarca siyasetçiler alanda en fazla 3 veya 5 yıl kaldılar toplumun içine çıkamadılar. Bakın 11 yıldan buyana alandayız muhabbeti görüyorsunuz, güveni görüyorsunuz" şeklinde konuştu.

Sokakta kalmış insanlara bakılması gerektiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Suriye'den mülteci olarak gelip de kampa gideceğine hem burada kendi vatandaşı için bir şey üretip, hem bunun karşılığında bir ücret alabilirse burada bir sistem kurulmuş olacak. Ülkelerinden ayrıldıklarında eğitimsiz kalmalarımı gerek, mutlaka buna bir destek verilmesi gerekiyor. Biz sosyal yardımlaşma vakfı ile birlikte kendi başımıza hareket etmiyoruz. Daha dün Kilis'te 300 kişi arasından Gaziantep'e 50 acil gelen vardı. Sayın valimizin koordinatör valimizin bizi aramasıyla birlikte o 50 kişinin barınmasını biz belediye olarak üstlendik. Bir afet olduğunda, sokakta kalan insanlara nasıl bakıyorsak. Burada gelmiş mülteci olarak gelmiş kardeşlerimize bizim bakmamızdan doğal bir şey olamaz" diye konuştu.

Gezilerde amaçlarının gövde gösterisi yapmak olmadığını belirten Fadıloğlu, "Tabi her seçim dönemi olduğu gibi yalnızca seçim döneminden, seçim dönemine değil normal şartlarda biz milletvekillerimizle de yaz döneminde gezilerimizi yapıyorduk. Bundan önce bu cadde gezilerini yaptık. Şuanda yerel seçim öncesi sayın Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Fatma Şahin ile birlikte Maaşkuyu caddesindeyiz. Tabi bizim amacımız bu gezilerde gövde gösterisi yapmak değil vatandaşımızın hakikaten bizden talepleri varsa çözmek adına neler yapabiliriz onun kaygısını yapıyoruz. Daha önce yerinde almış olduğumuz sorunları çözmenin haklı gururunu yaşayarak. Şuanda vatandaşımız ile bir aradayız" açıklamasında bulundu.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan bir Maaşkuyu esnafı, "Sayın Fatma Şahin'in milletvekili olduğu ve sonrasında Bakan olduğu dönemde şehrimize büyük katkısı olmuştur. Aynı zamanda Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'da Şehitkamil'de başarılı çalışmalar yaptı. Bizim gönlümüz kendilerinden yana. Elimizden geldiğince kendilerini destekliyoruz. Kapımıza kadar gelip bizleri ziyaret ettikleri içinde kendilerine çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahin ve Fadıloğlu, Maaşkuyu Esnafını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement