Şahinbey Belediyesi 12 Bin Öğrenciyi Çanakkale'ye Götürüyor - Son Dakika
Güncel

Şahinbey Belediyesi 12 Bin Öğrenciyi Çanakkale'ye Götürüyor

Şahinbey Belediyesi 12 Bin Öğrenciyi Çanakkale\'ye Götürüyor

Gaziantep’in merkez ilçesi olan Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında 10 bin çocuğu uçakla Çanakkale’ye götürüyor.

17.03.2015 10:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'in merkez ilçesi olan Şahinbey Belediyesi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında 10 bin çocuğu uçakla Çanakkale'ye götürüyor.

Tarihinin değerini bilen ve gelecek nesillere bu bilinci aktarmak için çalışan Şahinbey Belediyesi, proje kapsamında 150 çocuğun katıldığı ilk geziyi 15 Mart'ta gerçekleştirdi. Gaziantep'ten kendilerine tahsis edilen özel bir uçakla Çanakkale'ye uçan çocuklar, proje sayesinde hayatlarında birçok ilki yaşadı. Kimi ilk defa şehir dışına çıktı, kimi ilk kez uçağa ve vapura bindi, ilk kez denizi gördü ve pek çoğu da ailesi yanında olmadan bireysel olarak ilk seyahatini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Gelecek nesilleri tarihiyle buluşturmayı hedefleyen etkinliğe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocukların öğretmenleri, bir gazi ailesi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Cuma Erdem, Türkiye Gaziler Vakfı Gaziantep Başkanı Mehmet Yeter ve basın mensupları katıldı. Uçakta öğrencilere seslenen Tahmazoğlu, tarih bilincini gelecek kuşaklara aktarmanın öneminden bahsetti. Çocuklara samimi bir dille seslenen Tahmazoğlu, yoğun programına rağmen bu anlamlı geziye çocukların yanında olmak için katıldığını dile getirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı bir konuşma yaptı. Dernek başkanının ardından çocuklara söz hakkı verildi. Kendilerini ifade etmek isteyen çocukların hepsi anons mikrofonunu eline alarak duygularını dile getirme şansı buldu ve böyle bir etkinlik düzenlediği için Şahinbey Belediyesi'ne teşekkür ettiler.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ÇOCUKLARLA HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Programı nedeniyle Çanakkale'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, etkinliği duyunca çocuklardan bir bölümünü yanına çağırarak hatıra fotoğraf çektirmek istedi. Kaldığı otelde çocuklarla kısa bir görüşme yapan Erdoğan, Gaziantepli çocuklara satranç takımı hediye ederek Başkan Tahmazoğlu'na projeden duyduğu memnuniyeti iletti.

Fotoğraf çekiminin ardından vapurla şehitliğin bulunduğu yarım adaya geçen çocuklar ilk olarak tabyaları gezdiler. Tabyaları gezerken tarihi atmosferi iyice hissetmeye başlayan çocuklar, şehitlik abidesine geldikleri sırada oldukça duygulandı. Çanakkale Zaferi'nin tarihi önemini savaşın yaşandığı alanda gezerek hisseden çocukları öğle yemeğinde de şaşırtacak bir durumla karşılaştı. Yemek masalarında hepsi için birer tas hoşaf ve birkaç dilim ekmek vardı.

Uğradıkları şaşkınlıkla birbirlerinin ve öğretmenlerinin yüzlerine bakan çocuklara, bunun nedeni açıklandığında çocukların yüzünde bu sefer derin ve anlayışlı bir huzur belirdi. Grubun başındaki öğretmenler, öğrencilere Çanakkale savaşında şehit olan askerlerin gün boyunca yiyebilecekleri yemeğin bir tas hoşaf ile üç tane zeytin ve bir somun ekmek olduğunu söyledi.

GAZİLER DİYARINDAN ŞEHİTLER DİYARINA

Şehitleri abidesi gezisi sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Mehmet Tahmazoğlu, amaçlarının vatanı korumak için canla başla mücadele eden şehitlerin gösterdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi. Geziye getirilen öğrencilerin okullarında başarılı olan öğrenciler olduğunu dile getiren Tahmazoğlu şöyle konuştu:

"Gaziler diyarından şehitler diyarına. Bugün ortaokul son öğrencilerimizle Çanakkale'ye geldik. Bundan sonra da lise 1, 2, 3 ve 4'üncü sınıf öğrencilerimizle gelmeye devam edeceğiz. 10 bin başarılı öğrencimizi gaziler diyarından, şehitler diyarına getirmeye karar verdik. Geziye yoğun ilgi olduğunu gördük bu sayıyı 12 bine çıkardık. Bugün sabahleyin uçakla buraya geldik, direkt bir uçuştu. Akşama kadar burada yüzyılın destanı olan Çanakkale Zaferi'ni anlatan şehitliklerimizi, abidelerimizi tek tek ziyaret ederek akşama kadar gezeceğiz. Akşam da yine uçakla Gazi şehrimize döneceğiz. Gençlerimizin, bu vatanın müdafaasında, bu destanın yazılmasında hayatını ortaya koyan 253 bin şehidimizin neler yaşadığı gençlerimize anlatmak istiyoruz. Şu anda gördüğümüz kadarıyla gençlerimiz çok duygulandı. Her gün 188 uçakta yolcumuz olacak ve bu yaklaşık olarak 2 ay boyunca aralıksız devam edecek. Hepsini bir anda getirmek sıkıntılı olacaktı. Onun için böyle bir yol izledik. Bu gezimiz sadece ilçemizle sınırlı olmayacak Gaziantep genelinde üstün başarı belgesine sahip olan veya birkaç defa takdir belgesini hak etmiş olan öğrencilerimizi getireceğiz."

Savaşın en yoğun yaşandığı bölgeleri ve siperleri gezen çocuklar daha sonra Truva atının bulunduğu alanı gezdi. Birçok yaşıtlarından farklı olarak daha ortaokul sıralarındayken böyle anlamlı bir geziye katılma şansını yakalayan Gaziantepli çocuklar akşam yemeğinin ardından uçakla memleketlerine döndüler.

60 gün boyuna sürecek gezi programıyla tam 10 bin çocuk Çanakkale şehitlerini ziyaret etmiş olacak. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şahinbey Belediyesi 12 Bin Öğrenciyi Çanakkale'ye Götürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement