Şahinbey Belediyesi 67 Ton 300 Kilogram Glütensiz Un Dağıttı - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi 67 Ton 300 Kilogram Glütensiz Un Dağıttı

Şahinbey Belediyesi 67 Ton 300 Kilogram Glütensiz Un Dağıttı

Şahinbey Belediyesi çölyak hastalarına, sosyal market aracılığıyla 67.300 kg glütensiz un dağıtımı gerçekleştirdi.

22.11.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi çölyak hastalarına, sosyal market aracılığıyla 67.300 kg glütensiz un dağıtımı gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediyesi çölyak hastalarına, her ay yaptığı yardımı sürdürmeye devam ediyor. Sosyal market aracılığıyla içerisinde 6 kilogram glütensiz un, 2 paket glütensiz makarna, 1 paket glütensiz irmik ve 1 paket glütensiz kurabiyeden oluşan paket hazırlayan Şahinbey Belediyesi, hazırladığı paketi 300 aileye dağıtarak çölyak hastalarının yüzünü güldürüyor.

"Sadece un dağıtılmadı"

Şahinbey Belediyesi 2013 yılında başlattığı çalışma ile çölyak hastalarına bu güne kadar 67 ton 300 kilogram un dağıtımı gerçekleştirdi. Tahmazoğlu, çölyak hastalarına sadece un değil tatlı yiyebilmeleri için kurabiye ve irmik dağıtımı yapılmasını sağladı.

"Çölyak hastalarımızın yanında olacağız"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çölyak hastalarına her zaman destek olacaklarını belirterek, "Bu hastalık 200 kişide bir görülebilen bir hastalık. Türkiye'de ise sayıları oldukça fazla. Ülkemizde yaklaşık 50 bin civarın da çölyak hastası var. Bu hastalarımız bizlerin aldığı unlu gıdaları yiyemiyorlar. Bu hastalarımızın glütensiz un tüketmeleri gerekiyor. Bu da Türkiye'de üretimi çok az olan bir un çeşidi. Biz Şahinbey Belediyesi olarak yaklaşık 3 yıldan buyana çölyak hastası vatandaşlarımıza glütensiz un dağıtıyoruz. Hayatı boyanca makarna, pasta kek yiyemeyen hastalarımıza, glütensiz undan yapılma makarna, pasta, kek gibi ürünlerde dağıtıyoruz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi 67 Ton 300 Kilogram Glütensiz Un Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement