Şahinbey Belediyesi'nden Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi'nden Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor

Şahinbey Belediyesi\'nden Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yazıcık Mahallesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan yıkımlar ardından buraya tarihi dokuya uygun konutların yapılacağını söyledi.

21.06.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Yazıcık Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan yıkımlar ardından buraya tarihi dokuya uygun konutların yapılacağını söyledi.

Kentsel dönüşüm uygulaması yapılan 5 bölgeden biri olan Yazıcık Mahallesinde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu Şahinbey ilçemizde 5 bölgede yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları ile Türkiye'de en kapsamlı kentsel dönüşümü yapan belediye olduk. Bu noktada bir model oluşturduk. Yazıcık mahallemizde bunlardan biri, bu bölgede 349 bağımsız bölümün kamulaştırmasını yaparak, yıkımlarını gerçekleştirdik. Bu alanda uygulamak için konut çalışmamızı projelendirdik. Buraya tarihi dokuya uygun konutlar yapacağız. Konutlarımız düşük katlı olup, Gaziantep'in yöresel mimarisinin izlerini taşıyacak. Konut alanımızda bu bölgede bulunan kapaltı dediğimiz geçişler olacaktır. Tarihi dokunun izlerini taşıyan kemerli ve teraslı yapıların yanı sıra sokak kültürünün yaşatılacağı konutlarımızın yapımı için yakın zamanda ihalesi yapılarak, inşasına başlayacağız." - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi'nden Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement