Şahinbey Belediyesi Tam Otomasyonlu Seralarda Çiçek Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesi Tam Otomasyonlu Seralarda Çiçek Yetiştiriyor

Şahinbey Belediyesi Tam Otomasyonlu Seralarda Çiçek Yetiştiriyor

Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretiliyor.

18.05.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan tam otomasyonlu seralarda çeşitli türlerden binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretiliyor.

Kentsel dönüşümde önemli bir yol alan Şahinbey Belediyesi, insan ve çevre ilişkisini ön planda tutarak çevrenin sağlıklı bir ortama kavuşturulması ve ilçemizin daha yaşanabilir bir mekana kavuşturulması için de çalışmalarına devam ediyor. Tesis ettiği yeşil alanların ve parkların düzenlenmesinde kullanılan başta mevsimlik çiçek ve çalı grubu bitkileri olmak üzere birçok çiçek ve süs bitkisinin üretimini kendi kurmuş olduğu tam otomasyonlu seralarda yapıyor.

"TÜKETENLERDEN DEĞİL ÜRETENLERDENİZ"

Şahinbey Belediyesi'ne ait serada üretilen yaklaşık 2 milyon 300 bin adet mevsimlik çiçek ve bitkiyle parklar, caddeler ve refüjler süslenecek. Seralarda yetişen çiçekler arasında menekşe ve papatya gibi ilgi çeken bitkiler de yetiştiriliyor. Yakın zamanda çiçek açan bitkiler belirlenen yerlere yavaş yavaş dikilmeye başlandı. Türkiye'nin en büyük parkı olan Yeşil Vadi'nin yanında kentin en büyük parklarından olan Şahinbey Parkı ile Şelale Parkına da on binlerce çiçek ve fidan yatırımı yapılıyor. Belediyenin kendi sera bahçelerinde üretilen bu bitkiler belediyeye hem ekonomik yönden kazanç sağlarken hem de şehrin çehresine renk katıyor. Türkiye'de birçok projesiyle ilklerin belediyesi olan Şahinbey Belediyesi sadece tüketen değil aynı zamanda üreten bir belediye olarak halkın takdirini kazanıyor.

"DAHA YEŞİL VE DAHA YAŞANILABİLİR BİR ŞAHİNBEY İÇİN"

Konuyla ilgili konuşan Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyemize bağlı Park Bahçeler Müdürlüğünde kurmuş olduğumuz serada kendi çiçeklerimizi, fidanlarımızı yetiştiriyoruz. Şu anda çeşitli renk ve desenlerde 750.000 adet çiçek yetiştirdik. Bahar ayı ile birlikte vatandaşlarımız yetiştirmiş olduğumuz birbirinden güzel çiçeklerimizi parklarımızda göre bilecekler. Amacımız vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu ve refah düzeyi yüksek olan bir Şahinbey ile daha güzel bir Gaziantep oluşturmaktır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesi Tam Otomasyonlu Seralarda Çiçek Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement