Şahinbey Belediyesinden Atık Pil Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesinden Atık Pil Kampanyası

Şahinbey Belediyesince, öğrencilere çevre bilincini aşılamak için okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

15.11.2015 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesince, öğrencilere çevre bilincini aşılamak için okullarda ödüllü atık pil toplama kampanyası başlatıldı.

Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçılar Derneğinin de  (TAP) desteğiyle düzenlenen kampanyada, her ilçede ilk üçe giren okullar ödüllendirilecek.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, atık pillerin insan sağlığına ve çevreye çok büyük zararları olduğunu kaydetti.

Bir kalem pilin 4 metrekare toprağı kirlettiğine dikkat çeken Tahmazoğlu, "Bu pillerin gelişigüzel çöplere atılması, doğrudan veya dolaylı olarak çevre açısından büyük tehlikeler oluşturmaktadır. Belediye olarak amacımız çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik öğrencilerimizin duyarlı olmalarını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

2013-2014 yılında Şahinbey ilçesindeki 158 okulda bin 324 ton, 2015 yılında 161 okulda bin 824 ton atık pil toplandığını belirten Tahmazoğlu, 2013 yılında başlatılan bu kampanyayla en fazla pilin Şahinbey bölgesindeki okullarda toplandığını öne sürdü.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesinden Atık Pil Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement