Şahinbey Belediyesinden Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesinden Girişimcilik Eğitimi

Şahinbey Belediyesinden Girişimcilik Eğitimi

Şahinbey Belediyesi ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları ve devam ettirmeleri amacıyla 400 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitim protokolü imzalandı.

09.07.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi ile İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları ve devam ettirmeleri amacıyla 400 kişilik uygulamalı girişimcilik eğitim protokolü imzalandı.

Şahinbey Belediyesi Başkanlık makamında düzenlenen protokol imza törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Sıraç Ekin katıldı.

"PROJE İSTİHDAM AÇISINDAN GAYET ÖNEMLİ"

İmzalanan protokol çerçevesinde, toplamda 400 kişiye girişimcilik eğitimi verileceğini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Belediyemiz ile İŞKUR arasında girişimcilik protokolü imzalıyoruz. Bize destek veren kurumlar arasında KOSGEB ve Halk Eğitim Müdürlüğü de bulunuyor. Bu eğitimler bizim Kurban Baba Sosyal Tesisi'nde gerçekleştirilecek. 6 ay sürecek olan eğitimlerimizde 25'er kişilik sınıflar halinde 16 grup faydalanacak. 70 saatlik eğitim sonrasında katılımcılar sertifikalarını almış olacak. Kurslara katılanlara günlük 20'şer lira ödenek verilecek ve içlerinde sigortasız olan varsa yine sigortaları yapılacak. Eğitim sonrasında sertifika almayı hak eden kişilerde KOSGEB'e başvurarak 30 bin TL hibe 70 bin TL de faizsiz kredi alamaya hak kazanarak kendine işyeri açabilecek. Baktığınız zaman yeni girişimcilerin ortaya çıkması ve yeni istihdam alanını oluşması açısından gayet önemli. Projeye destek veren İŞKUR'a, KOSGEB'e, Halk Eğitim'e ve Şahinbey Belediyemizin çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAHİNBEY'İN MESLEK EDİNDİRME KURSLARI İSTİHDAM KAYNAĞI

İŞKUR Müdürü Sıraç Ekin ise projenin önemine dikkat çekerek, "Gaziantep girişimcilik ruhu ile tanınan bir kent. Bizde İŞKUR olarak girişimciliğin pekişmesi ve geliştirilmesi noktasında kusursuz çalışmaya gayret gösteriyoruz. Biz 2012 yılından 2015 yılına kadar üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. İŞKUR olarak bu tür projelere devam edeceğiz. Diğer taraftan Şahinbey Belediyemize özellikle açtıkları meslek edindirme kurslarından dolayı teşekkür ediyoruz. Mesleksizliğin önüne geçmek adına, ilimizde bulunan gençlerin mesleksizlik sorununu gidermek ve istihdama katılmalarını sağlamak adına açılan bu kurslar son derece önem arz ediyor. Hasta Kabul ve Hasta Kayıt İşlemleri kursu diğer taraftan Bilgisayar Destekli Muhasebe kursu burada uygulanmakta ve bu kursları devam ettiriyoruz. Yine bu kurslara katılanlara da İŞKUR olarak 20'şer TL destek sağladık. Gençlerimizin, engelli ve eski hükümlülerin iş hayatına katılmasına yönelik yaptığımız eğitimler devam ediyor. Ben bu vesileyle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na ve proje paydaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ekin ve Tahmazoğlu arasında protokol imzalandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesinden Girişimcilik Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement