Şahinbey Belediyesinden Suriye'ye 5 Tır Yardım - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesinden Suriye'ye 5 Tır Yardım

Şahinbey Belediyesinden Suriye\'ye 5 Tır Yardım

Şahinbey Belediyesi tarafından insani yardım yüklü kamyonlar, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yola çıktı.

27.12.2016 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından insani yardım yüklü kamyonlar, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere yola çıktı.

Yeşilvadi Parkında düzenlenen törenle, 5 kamyon dolusu insani yardım malzemesi Gaziantep'ten Suriye'ye yola çıktı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, Suriye'de 6 yıldır savaşın sürdüğünü anımsatarak, savaşın başladığı günden beri Suriye'ye yardım yaptıklarını söyledi.

Kışın gelmesiyle Suriye'de yaşayanların daha çok yardıma ihtiyacı olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, "Her gün 15 bin ekmek olmak üzere 6 ay boyunca 2 milyona yakın ekmek gönderdik. Yine gıda maddeleri kıyafetler gönderiyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. Şuan da kış şartları malum. Havada yağışlı ve soğuk olduğundan dolayı daha çok ihtiyaç duyacakları 5 bin battaniye, 2 ton ayçiçeği yağı, 2 ton bulgur, 2 ton şeker, bin 788 tane kaban ve yine bin 788 tane karma kıyafet, 1,5 ton makarna, bin 440 adet çocuk beresi, bin 50 adet kazak, şehriye gıda kolisi, temizlik malzemeleri, takım elbise, 500 tane yeni doğan bebeklerimiz için setimiz ve 600 tane çocuklar için kırtasiye malzemeleri okul çantası da olmak üzere 5 tır malzemeyi şuanda hazırladık. Birazdan bunları Suriye'deki kardeşlerimize yolcu edeceğiz. Destek veren tüm hayırseverlere teşekkür ederim. İnşallah bir an önce bu savaş sona erer. Rabbim oradaki askerlerimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in yaptığı duanın ardından kamyonlar Suriye'ye uğurlandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesinden Suriye'ye 5 Tır Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement