Şahinbey Belediyesinden Yeraltı Turizmine Büyük Adım - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Belediyesinden Yeraltı Turizmine Büyük Adım

Şahinbey Belediyesinden Yeraltı Turizmine Büyük Adım

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaşı’nda yoğun bir şekilde kullanılan yeraltı mağara ve livasların turizme kazandırılması adına birbirleriyle olan bağlantı yollarının açılması için temizleme çalışmalarının başladığını söyledi.

09.09.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurtuluş Savaşı'nda yoğun bir şekilde kullanılan yeraltı mağara ve livasların turizme kazandırılması adına birbirleriyle olan bağlantı yollarının açılması için temizleme çalışmalarının başladığını söyledi.

Şekreküstü bölgesindeki Savaş Müzesi altında bulunan mağaraların İhsan Bey Cami ile olan bağlantısının açılması için yürütülen temizleme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tahmazoğlu, Gaziantep'teki tarihi dokunun yüzde 99'unun Şahinbey ilçesinde olduğunu belirterek, yapılan bu çalışmalar neticesinde yeraltı turizminin de önemli derecede canlanacağını ifade etti.

Başkan Tahmazoğlu, "Şahinbey Belediyesi olarak tarihi dokunun gün yüzüne çıkartılması adına önemli çalışmalar yaptık. Bu kapsamda Şehreküstü bölgesinde 7 kilometrelik sokak sağlıklaştırma ve cephe yenileme çalışması yaptık. Tarihi Bostancı mektebi ve Gümrük Han gibi önemli tarihi mekanlarımızı restore ederek, günümüze kazandırdık. Şehrimizin hem üstü hem de altı tarih. Şuanda yerin altında mağaradayız. Bu mağaranın altında bir mağara daha var. Bunların altıda da livaslar var. Livaslar dediğimiz gerek mağaralardan mağaralara geçiş ve aynı zamanda yeraltına döşenmiş su şebekesi kanallarıdır. Bu livaslar da halen aktif su bulunmaktadır. Kurtuluş savaşında da yoğun bir şekilde kullanılmış olan mağaralardan mağaralara geçişleri ortaya çıkartıyoruz" dedi.

"BUGÜN GAZZE'DEKİ MÜCADELE SİSTEMİ KURTULUŞ SAVAŞINDA BURADA VERİLMİŞTİR"

Yeraltı mağaraları ile ilgili farklı bir konuya değinen Başkan Tahmazoğlu, "Şuanda Gazze'de Filistinli kardeşlerimizin İsrail'e karşı yürüttüğü mücadelede aynı sistem kullanılmaktadır. Yeraltındaki tüneller kullanılarak, mücadelelerini sürdürüyorlar. İşte atalarımız Kurtuluş savaşında bu yer altı mağaralarını kullanarak, düşmana büyük zayiatlar vermiş ve şaşırtmıştır. Şimdi bu mağaraların ortaya çıkartılması kurtuluş savaşındaki mücadelenin günümüzde örnek olarak insanlara gösterilmesi adına çok önemli olacaktır" açıklamasında bulundu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Belediyesinden Yeraltı Turizmine Büyük Adım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement