Şahinbey'de Yeni Kapı Ruhu - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'de Yeni Kapı Ruhu

Şahinbey\'de Yeni Kapı Ruhu

20 Ağustos günü Türkiye’yi yasa boğan bombalı saldırı sonrasında Yeni Kapı Ruhu Gaziantep’e taşındı.

24.08.2016 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Ağustos günü Türkiye'yi yasa boğan bombalı saldırı sonrasında Yeni Kapı Ruhu Gaziantep'e taşındı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zamanın birlik beraberlik zamanı olduğunu ifade etti.

7 Ağustos günü, 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişimine direnip darbeyi püskürten milyonlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Yenikapı'da tarihi bir buluşma gerçekleştirmişti. Yeni Kapı ruhu olarak bilinen ve milyonların bir araya geldiği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, AK Parti, CHP ve MHP liderleri ile aynı miting meydanında buluşarak birlik beraberlik mesajı vermişti.

"Birilik ve beraberlik mesajı verildi"

Gaziantep'te yaşanan kanlı saldırı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep'e geldi. AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, Gaziantep AK Parti Milletvekili Canan Candemir, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Siirtliler, Pervaliler, Şırnaklılar, Derneklerine ziyaret ettikten sonra Şahinbey Belediyesine Bağlı Beybahçe Sosyal Tesis'inde taziye ziyaretinde bulundu. Taziye ziyaretinin ardından Kılıçdaroğlu, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve belediye başkanları ile birlikte patlamanın olduğu sokağı ziyaret etti.

"Bir olmalıyız diri olmalıyız"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın başlattığı Yeni Kapı Ruhunun Gaziantep'te de yaşatıldığını belirterek, "15 Temmuz süreci ve ülkemizin çeşitli illerinde yaşanan saldırılar ve son olarak ilimizde yaşanan menfur olay hepimizi derinden üzdü. Yaşanan saldırı sonrasında milletimiz yine siyaset üstü bir reaksiyon göstererek bir araya geldi ve saldırıda yaşamını yitirenlere ve ailelerine sahip çıktı. Gün birlik beraberlik günüdür. Bu kadar haine karşı bir arada, tek yumruk olarak karşı dura biliriz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'de Yeni Kapı Ruhu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement