Şahinbey'den Atık Toplama Kampanyası - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'den Atık Toplama Kampanyası

Şahinbey\'den Atık Toplama Kampanyası

Şahinbey Belediyesi tarafından, atık yağların çevreye verdiği zararı en alt seviyeye çekmek için “Atık Yağ Toplama” projesi başlatıldı.

08.04.2015 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi tarafından, atık yağların çevreye verdiği zararı en alt seviyeye çekmek için "Atık Yağ Toplama" projesi başlatıldı.

Lavabolara ve çöpe dökülünce çevreye, şehir kanalizasyon sistemine ve su kaynaklarına büyük zararlar veren atık yağların, ayrı olarak toplanmasını sağlamak ve farkındalık oluşturmak için başlatılan proje kapsamında 30 sosyal tesise atık yağ toplamak üzere özel variller konuldu.

"DÜNYA ÇEVRE GÜNÜNDE FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde farkındalık oluşturmak için böyle bir proje düzenlediklerini belirtti. Başkan Tahmazoğlu, Türkiye'de yıllık yaklaşık 450 bin ton madeni yağın piyasaya sürüldüğünü ve bu yağların yaklaşık 250 bin tonunun atık yağ oluştuğunu ifade ederek, "Yıllık oluşan 250 bin ton atık yağdan yaklaşık 45 bin ton madeni atık yağ toplanıyor. Başlattığımız proje ile atık yağların çevreye verdiği zararlardan olan, kanalizasyon sistemlerinin tıkanması ve yeraltı sularının kirlenmesi gibi kötü etkenlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak istiyoruz" dedi.

Toplanan atık yağların, yakıta dönüştürülmek üzere anlaşmalı lisanslı bio-dizel firmalarına verileceği bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'den Atık Toplama Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement