Şahinbey'in Kuran-ı Kerim Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Şahinbey'in Kuran-ı Kerim Kurslarına Yoğun İlgi

Şahinbey\'in Kuran-ı Kerim Kurslarına Yoğun İlgi

Şahinbey Belediyesi’nin 72 Sosyal Tesisinde 30 bin 195 kişi Kuran-ı Kerim öğreniyor.

28.06.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi'nin 72 Sosyal Tesisinde 30 bin 195 kişi Kuran-ı Kerim öğreniyor.

Ramazan ayı ile birlikte başlayan Kuran-ı Kerim eğitimine ilgi her geçen gün artıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kadınlar ve çocuklar Kur'an-ı Kerim öğrenmenin heyecanı yaşanıyor. Binlerce öğrenci Kur'an-ı Kerim öğrenmenin yanında dini bilgiler de öğreniyor.

Vatandaşlar Kuran-ı Kerim'i öğrenmek için sosyal tesislere akın ederken, Şahinbey ilçesinde bulunan 73 sosyal tesiste 30 bin 195 kişinin, sayısı her geçen gün daha da artıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesislerinde eğitim veren eğitmenler, "'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir' Hadis-i şerifine mazhar olmak için Belediyemiz ve Diyanet İşleri işbirliği ile Sosyal Tesisimizde hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grupta Kur'an-ı Kerim öğretilmektedir. Yaz döneminde çocuklara ve ev hanımlarına dini eğitim ve Kur'an eğitimi veriyoruz. İsteyen aileler, çocuklarını gönül rahatlığıyla sosyal tesislerimize gönderebilirler" diye konuştu.

Etüt eğitim merkezlerinde yaz kuran kursuna gelen öğrenciler ise, "Kuran-ı Kerim öğrenmenin heyecanını yaşıyoruz. Okullar tatil olduktan sonra Müslümanlığın gerekliliği olan Kuran-ı Kerim öğreniyoruz. Sosyal Tesislerimiz bu eğitim için oldukça ferah ve güzel. Biz buraya koşarak ve geliyoruz. Hocalarımız bizlere Kuran-ı Kerim'i eğlenceli bir şekilde öğretiyorlar" şeklinde konuştular.

TEŞVİK İÇİN HEDİYE

Kuran-ı Kerim öğrenen öğrencilere teşvik için hediyelerde dağıtılıyor. Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisinde görev alan eğitmenler konuya ilgili olarak, "Öğrencilerimizin Kuran-ı Kerim'i öğrenmeleri için onları teşvik edici hediyeler de veriyoruz. Hayırsever esnaflarımız bu konuda bizlere oldukça yardımcı oluyorlar. Şimdi eğitim gören ve Kuran-ı Kerim'i okumaya başlayan öğrenciler arasında kura çekimi yaparak 1 adet bisiklet hediye edeceğiz" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey'in Kuran-ı Kerim Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement