Şahinbey Kaymakamı, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Şahinbey Kaymakamı, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti

Şahinbey Kaymakamı, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, okullarda eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret etti.

14.02.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, okullarda eğitim gören Suriyeli çocukları ziyaret etti. Kaymakam Aydın, "İyi bir savaş, kötü bir barış yoktur" dedi.

Gaziantep Valiliği'nin almış olduğu karar doğrultusunda devlet okullarında Suriye'deki savaştan kaçarak Gaziantep'e yerleşen Suriyeli öğrencilere yönelik verilen eğitimler tüm hızıyla devam ediyor. Hafta içi ve hafta sonu 15.00-19.00 saatleri arasında verilen eğitimlere şu ana kadar toplam 5 bin 750 öğrenci katıldı. Suriyeli çocukların eğitimlerini kendi öğretmenleri verirken, öğretmenlerin ücretleri devlet tarafından karşılanıyor. Genellikle Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Şahin Batmaz İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret eden Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, 34 öğrencinin eğitim aldığı okulda yerinde inceleme yaptı. Çocuklarla yakından ilgilenen Kaymakam Aydın, ayakkabı ve çanta yardımında bulundu. Çocukların sorunlarını dinleyen Aydın, sorunların çözümü için gerekli çalışmaların yapılacağı sözünü verdi.

Kaymakam Selami Aydın, devletin belli yerlerde hazırladığı kampların dışında, şehirlerin değişik noktalarında kendi imkanlarıyla ev tutarak, kirada veya farklı şekillerde yaşayan vatandaşların çocuklarını da düşünerek, devlet okullarında bu çocuklara eğitim verildiğini söyledi. Şahinbey'de kayıtlı 150 bin civarında Suriyeli vatandaşın olduğunu ifade eden Aydın, "Milli Eğitim'e bağlı okullar ders saatlerinin dışında, bizim kendi öğrencilerimizin eğitim saati bittikten sonra ve de hafta sonları Suriyeli öğrencilere okullarımızı açarak eğitim veriyoruz. Bu eğitimleri Suriyeli vatandaşlarla birlikte yapıyoruz. Kendi içlerinden temsilcileri, öğretmenleri ve koordinatörleri bizimle işbirliği yaparak, bu eğitimler veriliyor. Bu çerçevede ilçemizde toplam 5 bin 750 Suriyeli öğrenci okullarımızda eğitim almakta. Şu anda talep bu kadar. Eğer bundan daha fazla bir talep söz konusu olursa, sınıf açabilecek sayıda olursa, diğer okullarımızı da bu hizmet için ayırabiliriz. Bunda hiçbir sorun yok dedi.

Kaymakam Aydın, "Gerek bizim bölgemizde, Ortadoğu'da kardeşlik, barışın olabildiğince yerleşmesi, savaşların olmaması, var olan savaşların son bulması, bölgeye huzur ve nizamın gelmesini istiyoruz. Başka da bir hedefimiz yok. Bölgede huzur, barış sağlandığında halkların birbirleriyle olan iletişiminin en üst seviyeye çıkacağını biliyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde bu savaş biterse, memleketlerine dönünce, sıfırdan başlamayacaklar. Bu sınıfları geçmiş olacaklar ve kaldıkları yerden devam edecekler. Savaş, hiç kimsenin arzu ettiği bir şey değildir. İyi bir savaş, kötü bir barış yoktur. Barış her zaman arzu edilen bir şeydir. Demokrasinin gelmediği ülkelerde bu savaşlar çıkmaktadır" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şahinbey Kaymakamı, Suriyeli Öğrencileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • elin temizmi.: bunları başımıza tac ettiniz maaşa bağladınız utanın be utanın kendi halkının ezen akp hükümetdir 0 0 Yanıtla

Advertisement