Şahinbey Zabıtasından Bayram Öncesi Gıda Denetimi - Son Dakika
Yerel

Şahinbey Zabıtasından Bayram Öncesi Gıda Denetimi

Şahinbey Zabıtasından Bayram Öncesi Gıda Denetimi

Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren şekerlemeci ve tatlı üretim imalathanelerinde denetim yaptı.

15.07.2015 16:56  Güncelleme: 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi Zabıta müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesi ilçe genelinde faaliyet gösteren şekerlemeci, pasta ve tatlı üretim imalathaneleriyle satış noktalarında denetim yaptı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun da katıldığı denetimlerde uygunsuz üretim ve satış yapan yerlere rastlanmadı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, zabıta ekipleri ile birlikte ilçe genelinde gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini denetledi. Halk sağlığı açısından büyük önem arz eden işyerlerinin genel temizlik, sağlık kurallarına uygunluk ve üretim alanları kontrolü ile personellerin kişisel bakım ve iş elbiselerinin uygunluğu ve tırnak kontrolleri ile ilgili yapılan denetimlerde herhangi bir uygunsuzluk tespit edilmedi. İşyeri sahiplerine ürün etiketi konulması ve ürünlerin uygun kilogramlarda verilmesi uyarılarında bulunuldu.

Yapılan denetimlerin vatandaş sağlığı için çok önemli olduğunu ifade eden işyeri sahipleri yapılan denetimler sonunda hijyenik ve sağlıklı gıda tüketimin sağlandığını belirterek, esnaf olarak denetimlerin sürekli devam etmesini istediklerini dile getirdiler.

"AMACIMIZ VATANDAŞLARIN SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR BAYRAM GEÇİRMESİ"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Ramazan Ayı boyunca gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerini sürekli olarak denetlediklerini belirterek, "Yarın Arife günü daha sonra bayram. Bu günlerde vatandaşlarımızın şeker, çikolata ve özellikle tatlı alımı artacaktır. Bu sebeple bugün zabıta ekiplerimizle denetime çıktık ve bu ürünlerin imalatının ve satışının yapıldığı yerleri sıkı bir denetimden geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın aldıkları ürünlerin tüketim tarihi geçmemiş, uygun şartlarda üretilmiş ürünler olması için çalışıyoruz. Bayramı rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmek adına ekiplerimiz gece-gündüz demeden çalışıyor. BU vesileyle vatandaşlarımızın bayramını şimdiden kutluyorum aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmelerini diliyorum" diye konuştu.

Yapılan denetimlerde uygunsuz işyeri olmadığı bildirildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbey Zabıtasından Bayram Öncesi Gıda Denetimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement