Şahinbeyli Girişimciler Mezun Oldu - Son Dakika
Yerel

Şahinbeyli Girişimciler Mezun Oldu

Şahinbeyli Girişimciler Mezun Oldu

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 172 kursiyer sertifikasını aldı.

24.03.2016 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 172 kursiyer sertifikasını aldı.

Şahinbey Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Erdoğan, Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcıları ve kursiyerler katıldı.

Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB arasında müşterek yapılan projeyle eğitim alan kursiyerlere 70 saat süren eğitim sırasında günlük 20 lira harçlık verildi. Kursiyerler tamamladıkları kurs sonrasında, aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB'e başvurarak, 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi almaya hak kazanacak.

"GİRŞİMCİLİK RUHU"

Sertifika töreninde konuşan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan "Gaziantep girişimci bir kent. Girişimci olduğu içinde bu bölgeye her zaman önderlik yaptı ve ilkleri gerçekleştirdi. Bende esnaflıktan gelen bir kardeşinizim. Bakkallıktan başlayan iş hayatımız halıcılığa kadar gitti. Şu anda ise memleketimize dört dönemdir milletvekili olarak hizmet ediyorum. Sizlere hizmet etmek bizim için onurlu bir görev. Özellikle sizlerin girişimcilik ruhu iş hayatına atılma ruhu çok önemli. Özellikle hanım kardeşlerimizde bu konuda çok gayretliler. Buda bize mutluluk veriyor" dedi.

"İFTİHAR EDİYORUM"

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle hayırlı organizasyonlarda bulunmaktan heyecan duyuyorum. Biz Ankara'da 13-14 yıldır ülkeye hizmet veren bir kadronun içerisinde bulunuyoruz. Sizlerin bize verdiği emaneti en iyi şekilde taşıyoruz. Eski bir yerel yönetici olarak Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun yaptığı çalışmalardan iftihar ediyor, gurur duyuyorum. Her geldiğimizde bize ayrı bir heyecan yaşatıyor" şeklinde konuştu.

"BENİ EN ÇOK HEYECANLANDIRAN KURS"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise,b kendisini en çok heyecanlandıran kursun girişimcilik kursu olduğunu belirterek, "Şahinbey Belediyesi olarak tesislerimizde şuan 33 bin aktif olan kursiyerimiz var. Şuana kadar verdiğimiz kurslarla 230 bini aştık. Ancak beni en çok heyecanlandıran kurslardan bir tanesi girişimcilik kursu oldu. Çünkü bir insanı iş sahibi yapmak, onun etrafında başka insanları iş sahibi yapmak mutluluk verici. Gazianteplilerin de fıtratına uygun bir iş. Bütün Gazianteplilerin ruhunda girişimcilik ruhu var. Gaziantep'te ortak iş çok uzun ömürlü olmuyor deniyor. Bende "aslanlar ormanda tek gezer" diyorum. Gazianteplilerin ruhunda girişimcilik ruhu olduğu için iş kurmaya korkusuzca atılıyorlar. Son olarak 172 kursiyerimiz daha sertifikalarını aldı. Hepsi de kendi alanlarında işlerini kuracaklar. Hükümetimizin bu konuda önemli destekleri var. Kurs boyunca giderlerin karşılanması için belirli miktarda ödeme yapılıyor.Ayrıca sigortaları yapılıyor. Artı 50 bin TL hibe ve ayrıca 150 bin TL de faizsiz kredi veriliyor. Bu gerçekten de çok önemli bir destek. Hükümetimize ve bu kanunu çıkaran milletvekillerimize teşekkür ediyoruz. Devlet millet el ele bir bütün içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürmeye de devam edeceğiz" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Şahinbeyli Girişimciler Mezun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement