Sahipsiz Atlara Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Sahipsiz Atlara Sahip Çıktı

Sahipsiz Atlara Sahip Çıktı

Samsun'da çeşitli ilçelerde başıboş dolaşan, zaman zaman kara yoluna çıkan yılkı atlarına, at yetiştiricisi Sezgin Şener sahip çıktı.

08.05.2014 11:16  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs ilçesinde at yetiştiren Sezgin Şener; Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde sahipsiz dolaşan ve kara yoluna çıkarak trafik güvenliğini tehlikeye düşüren yılkı atlarına çiftliğinde bakıyor.

Şener,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolunda refüjde otlayan ve zaman zaman kazalara neden olan yılkı atlarına baktığını söyledi.

Çarşamba, Terme ve Tekkeköy ilçelerinde ana yola çıkarak kazalara sebep olan başıboş atların belediye görevlilerince toplanarak Samsun Büyükşehir Belediyesine ait hayvan barınağına bırakıldığını anlatan Şener, şöyle konuştu:

"Atların burada bakımı düzgün yapılamayınca belediye yetkilileri beni arayarak 120 yılkı atını almamı istedi. Ben de atları alarak çiftliğime getirdim ve burada onlara bakıyorum. Atların kimlikleri ve kayıtları olmadığı için büyük sorun yaşadım. Daha sonra 19 Mayıs Kaymakamlığının desteğiyle atlara kimlik çıkardık ve aşılarını düzenli yaptırdık. Atların sağlıkları çok iyi."

Yılkı atlarının artık sürücüler için "korkulu rüya" oluşturmadığını vurgulayan Şener, "19 Mayıs ilçesi  Kızılırmak Deltası'ndaki arazimde bakımını yaptığım 100'ün üzerinde atım var. At yetiştirmeyi ve atlara bakmayı çok seviyorum. At meraklısı insanlara da at temin ediyorum" dedi.

Şener, yılkı atlarının ehlileştirilmesinin zor olduğunu ve zaman aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Atları, bakımlarını yaparak eğitiyorum ama yılkı olduğu için müşterisi kolay bulunmuyor. Yılkı atlarının hasta ve bakımsız olanlarını özel bakıma aldım. Diğerlerine kendi atlarımla, doğal ortamlarında, Kızılırmak Deltası'nda bakıyorum. Birçok at sever ve at yetiştiricisi gelip atlara bakıyor, onları seviyor. Bakımları yapılan atlar çok güzel görünüyor." - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Sahipsiz Atlara Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement