Sahipsiz Kediler İçin "5 Yıldızlı Otel Konforunda" Barınak - Son Dakika
Güncel

Sahipsiz Kediler İçin "5 Yıldızlı Otel Konforunda" Barınak

Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Tatvan'da sokak kedilerine, "5 yıldızlı otel konforunda"ki barınakta bakılıyor.

29.12.2015 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SERVET TAŞDEMİR - Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Tatvan'da sokak kedilerine, "5 yıldızlı otel konforunda"ki barınakta bakılıyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ve Tatvan Belediyesince oluşturulan "Kedi evi"nde bakılan sahipsiz kediler, veteriner kontrolünden de geçiriliyor.

HAYTAP il temsilcisi Dr. Damla Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede "5 yıldızlı otel konforunda kedi evi" kurmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Türkiye'nin en kapsamlı "Kedi evi projesi"ne katkı sunanlara teşekkür eden Şahin, barınakta bu hayvanlar için 120 metrekare açık, 30 metrekare kapalı ve etrafı korunaklı alan oluşturduklarını anlattı.

Şahin, "Kediler burada istedikleri zaman yatıp kalkıp, yemek yiyebiliyor ve ısınabiliyor. İstedikleri zaman da özgürce dışarı çıkıp bahçe veya sokakta  dolaşabiliyor" dedi.

-"Kediler için oyun evi bile yapıldı"

Binada kedilerin tüm ihtiyaçlarının karşılanabildiğini bildiren Şahin, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü ilçede, bu hayvanların ortalama 24 derecelik oda ısısında barındırıldığını kaydetti.

"Kedi evi"nde ısıtıcıların yanı sıra polar ve elyaf minderler de bulunduğunu anlatan Şahin, kedilerin rahat ve güvende hissetmesi için "kutucuklar" bırakıldığını ifade etti.

Barınağın düzenli temizlendiğini, belediye ekiplerinin kedilerin günlük bakım ve tedavisi de yaptığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Her ne kadar kediler istedikleri gibi dışarı çıkıp içeri girebilseler bile, güvenli bir ortamda oyun oynayabilmeleri için oyun alanları düşünüldü. Burası kedilerin günlük girip çıktığı bir yer. Tahminimizce günlük 40 veya 50 civarında kedi buraya girip çıkıyor. Burası 4-5 sokağın kesiştiği bir yer. Sokakta yaşayan kediler, buraya gelip yiyecek yiyor, ısınıyor ve dinleniyor. Kediler özellikle hastalandıklarında buraya geliyor. Hasta kedilerin tedavilerini de yine belediye bünyesindeki Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde yaptırıyoruz."

-"Kediler için güvenli ve korunaklı bir yer"

HAYTAP üyesi Ömer Atış da "Kedi evi" sayesinde sokakta yaşayan kediler için güvenli ve korunaklı bir yer oluşturulduğunu belirtti.

Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Baki Menteş ise kedilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek konforlu bir yer oluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahipsiz Kediler İçin '5 Yıldızlı Otel Konforunda' Barınak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement