Sahnede AŞHK VAR - Son Dakika
Güncel

Sahnede AŞHK VAR

Tiyatro AŞHK, prömiyerini Kıbrıs Tiyatro Festivali'nde gerçekleştirdiği Tatminkar Ödül adlı oyunu ile 21 Ekim günü İstanbul Kozyatağı Kültür Merkezi'nde perde açıyor.

16.10.2014 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hüseyin Köroğlu'nun yönettiği oyun festivalin final oyunu olarak ayakta alkışlanırken, Türkiye prömiyeri heyecanla bekleniyor.

Ülkemiz tiyatro sanatının üstadı Muhsin Ertuğrul'un 'Tiyatro alanı, bir ihtisas, bir aşk, bir ihtiras işidir' sözlerinden yola çıkan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları Şenay Saçbüker ve Hüseyin Köroğlu, Tatminkar Ödül oyunu ile perde açmaya hazırlanıyor. 2012 yılında kurdukları 'Tiyatro AŞHK' ile sahneledikleri 'Hüseyin Köroğlu ile Işığa Yürüten Adam' oyunundan sonra yeni bir performansla tiyatro severlere merhaba diyorlar.

Sahneye yıllarını vermiş ikili, Kanadalı Yazar Carole Frechette'nin yazdığı ve Ece Okay'ın çevirdiği Tatminkar Ödül adlı oyun ile seyircileri yalnızlık, aşk ve korku üzerine düşünmeye davet ediyor. Kurgusu ve

dinamik altyapısıyla seyirciyi sürükleyen oyun, iki kişilik ve tek perde. Aynı zamanda oyunun yönetmenliğini yapmakta olan Hüseyin Köroğlu, oyunda günümüzün en büyük travması olan yalnızlık ve korkuya dikkat çekerek, şöyle özetliyor: 'Dünya kuruldu kurulalı, yalnızlık ve korkularla kuşatılarak yönetiliyoruz. Ya da birileri bizi istediği gibi yönetebilmek için, her nefesimizi, her adımımızı gözetliyor, kaydediyor ve işine geldiği gibi yönlendiriyor. İçimizdeki yalnızlık ve korku duygularını öne çıkararak kendine bağımlı hale getiriyor. Biz de demokrasi adı altında özgürce yaşadığımızı sanıyoruz. Peki ya çıplak gerçek ne? Bütün bunlara karşı biz ne yapıyoruz?'. Pek çok sorguyla bezenmiş, trajikomik öyküsü ile Tatminkar Ödül'de, zengin bir kadın olan Beatrice, kendisini etkileyecek, hislendirecek, cezbedecek bir erkek aramaktadır. Kazanana tatminkar bir ödül vadetmektedir. Bu ödülün peşinde olan erkeklerden biri olan Jean ise keskin ve tecrübeli bir avcıdır. Avından emin, 33 katı çıkar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahnede AŞHK VAR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement