Sahnede Çiğ Köfte Şov - Son Dakika
Yerel

Sahnede Çiğ Köfte Şov

Sahnede Çiğ Köfte Şov

Küçükçekmece Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında ‘Şanlıurfa Sıra Gecesi’ düzenledi.

05.02.2014 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında 'Şanlıurfa Sıra Gecesi' düzenledi.

Genelde televizyon programlarında izlemeye alışık olduğumuz eğlenceli geceye, sıra gecelerinin ve türkülerin vazgeçilmez ismi Zekeriya Ünlü konuk oldu. Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde renkli görüntülerin yaşandığı programa Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve başkan yardımcıları başta olmak üzere pek çok Küçükçekmeceli vatandaş katıldı. Zekeriya Ünlü, sıra gecesi geleneğini herkese anlatmaya çalıştığını belirterek, "Sıra geceleri Şanlıurfa folklorunda çok önemli bir yer teşkil ediyor. Sıra geceleri gelenek ve göreneğimizin yaşatıldığı bir yerdir. Sıra gecesi aynı zamanda dostluktur; yardımlaşmadır" diye konuştu.

Zekeriya Ünlü'ye teşekkür ederek çiçek veren Başkan Yeniay da, "Bizim folklorumuz, geleneklerimiz, türkülerimiz muhteşem. Dedem ne zaman radyoda türkü çalsa sesi açtırırdı. Türkü bizim için aşktır, özlemdir, sevdadır, Anadolu'dur" dedi.

Gece boyunca 'Etek Sarı, Urfa'nın Etrafı, Kara Üzüm Habbesi, Belalım, Mutlu Ol Yeter' gibi eserleri seslendiren Ünlü ve saz arkadaşları, dinleyicilerden büyük alkış aldı. Katılımcıların hep bir ağızdan eşlik ettiği Ünlü ve ekibi, sıra gecelerinin geleneğini de bozmayarak çiğköfte yoğurdu. Program sonunda Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm katılımcılara çiğköfte ikram edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sahnede Çiğ Köfte Şov - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement