Sahte Akkuş Şeker Fasulyesi Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Sahte Akkuş Şeker Fasulyesi Uyarısı

Sahte Akkuş Şeker Fasulyesi Uyarısı

ORDU'nun Akkuş İlçesi'nde yetişen ve Türk Patent Ensitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinin sahtesinin piyasaya sürüldüğünü belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, tüketicileri Ziraat Odası amblemi bulunmayan ürünleri almamaları konusunda uyardı.

24.09.2016 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ORDU'nun Akkuş İlçesi'nde yetişen ve Türk Patent Ensitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillenen Akkuş şeker fasulyesinin sahtesinin piyasaya sürüldüğünü belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, tüketicileri Ziraat Odası amblemi bulunmayan ürünleri almamaları konusunda uyardı.

Akkuş İlçesi'nde yetişen şeker fasulyesi Akkuş Ziraat Odası tarafından başlatılan çalışma sonucu Türk Patent Enstitüsü tarafından 'coğrafi işaret' olarak tescillendi. Yeni dönem fasulyenin hasadının yapıldığını belirten Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, 1 Ekim itibari ile alımlara başlayacaklarını ifade ederek, oturak fasulyenin 12.50 liradan çangal fasulyenini ise 15 liradan alınacağını kaydetti.

Üretilen fasulyenin üreticiden alınarak Ziraat Odası tarafından paketlenip satışa sunulduğunu belirten Kaya, oturak fasulyeyi 15 liradan, çangal fasulyeyi ise 17.50 liradan tüketiciye sunacaklarını ifade etti. Kaya, Akkuş şeker fasulyesi diyerek çevre bölgelerden ucuza alınarak getirilen fasulyelerin satıldığını bu nedenle tüketicilerin Ziraat Odası'nın paketleyerek piyasaya sürdüğü patentli ve amblemli fasulyeleri almaları uyarısında bulundu.

ORGANİK YUMURTA VE TAVUK

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, ilçede kırsalda kalkınmayı amaçlayan proje kapsamında 1 Ekim itibari ile 35 üretici ile 20 bin Yarka tavuk alınıp, organik yumurta üretimine geçileceğini, bu çalışma ile ilgili yumurta üreticileri birliği kurulduğunu söyledi. Kaya, 2017 itirabi ile de belediyenin tahsis ettiği 35 dönüm alanda 10 bin kapasiteli Yarka tavuk üretim tesisininin ilçeye kazandırılacağını kaydederek, yıllık 50 bin tavuk ve 640 bin yumurta üretimi hedeflediklerini belirtti.

- Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Akkuş Şeker Fasulyesi Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement