Sahte Kimlikle Evlenen Damada 5 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Sahte Kimlikle Evlenen Damada 5 Yıl Hapis

Sahte Kimlikle Evlenen Damada 5 Yıl Hapis

Adana'da sahte kimlikle, eczacı kalfası H.T. ile düğün yapıp, resmi nikahla evlendiği ortaya çıkan Ahmet Çiftçi, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

21.11.2014 11:57  Güncelleme: 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, eczacı kalfası 24 yaşındaki H.T. ile düğün yapıp, resmi nikahla evlendiği ortaya çıkan 28 yaşındaki Ahmet Çiftçi, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Tıbbi malzemeler pazarlayan Ahmet Çiftçi, iddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.'ye gönlünü kaptırdı. Birkaç ziyaretin ardından Ahmet Çiftçi, genç kıza kendini İsmail Taş olarak tanıtarak arkadaşlık kurdu. Çiftçi, 4 ay süren arkadaşlığın ardından H.T.'ye evlenme teklifinde bulundu. Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine Çiftçi, bazı tanıdıkları yardımıyla H.T.'yi ailesinden istedi. Ailenin de onayı üzerine, Ahmet Çiftçi ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail Taş'tan aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp işlemlerini yaptırdıktan sonra, genç kızla 15 Ocak 2014'te resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Ardından da H.T., hamile kaldı. İsmail Taş olarak bildiği eşinin Ahmet Çiftçi olduğunu öğrenen H.T., Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Çiftçi, tutuklandı.

EVLİ OLDUĞUNU BİLDİĞİNİ' İDDİA ETTİ

Ahmet Çiftçi 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Ahmet Çiftçi'den bir kız çocuk dünyaya getiren H.T. duruşmada, "Olay ortaya çıktığında Ahmet Çiftçi gerçekleri itiraf etti. Ahmet sürekli borçları olduğunu söyleyerek benden para istiyordu. Bana gerçeği itiraf ettikten sonra kafasına sandalye de attım bardak da. Şikayetçi olmamam konusunda beni tehdit ediyordu" dedi.

'BANA EŞİMİ BOŞAMAM İÇİN 30 BİN LİRA TEKLİF ETTİ'

Bir önceki celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ahmet Çiftçi ise, "Eşimi boşayıp ona nikah kıyarsan beni şikayet etmeyeceğini söyledi. Ben kabul etmedim. Daha sonra tekrar arayarak bu sefer de kendisine nikah kıymam karşılığında 30 bin lira para teklif etti" diye konuştu.

Mahkeme hakimi Ahmet Çiftçi'yi, 'resmi belgede sahtecilik' suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Çiftçi, cezası Yargıtay tarafından onanırsa cezaevine girecek.

Duruşma sonrası açıklama yapan H.T.'nin avukatı Ferhat Pamuk, Çiftçi'nin üst sınırdan ceza aldığını belirterek bu kararın ardından da evliliğin iptali için dava açacaklarını söyledi. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Kimlikle Evlenen Damada 5 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement