Sahte Kimlikli Damada 5 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika
Güncel

Sahte Kimlikli Damada 5 Yıl Hapis İstemi

Sahte Kimlikli Damada 5 Yıl Hapis İstemi

Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen, sahte kimlikle düğün yapıp resmi nikahla evlenen Ahmet Çiftçi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

22.09.2014 11:25  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da evli ve 5 çocuk babası olmasına rağmen, arkadaşının nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak, eczacı teknisyeni 24 yaşındaki H.T. ile düğün yapıp resmi nikahla evlenen 28 yaşındaki Ahmet Çiftçi hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Tıbbi malzemeler pazarlayan Ahmet Çiftçi, İddiaya göre yaklaşık 1 yıl önce iş için gittiği eczanede teknisyen olarak çalışan H.T.'ye gönlünü kaptırdı. Birkaç ziyaretin ardından Ahmet Çiftçi, genç kıza kendini İsmail Taş olarak tanıtarak arkadaşlık kurdu. Çiftçi, bu sürede kendini İsmail Taş olarak tanıtmaya devam edip, 4 ay süren arkadaşlığın ardından genç kıza evlenme teklifinde bulundu.

SAHTE ANNE VE BABAYLA KIZI AİLESİNDEN İSTEDİ

Genç kızın teklifi kabul etmesi üzerine Çiftçi, iki tanıdığını anne ve babası olarak gönderip H.T.'yi ailesinden istedi. Ailenin de onayı üzerine, Ahmet Çiftçi ilaç alma bahanesiyle arkadaşı İsmail Taş'tan aldığı nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırıp işlemlerini yaptırdıktan sonra, genç kızla 15 Ocak 2014'de resmi nikah kıydırıp düğün yaptı. Çift, Bahçeşehir Mahallesi'nde kiraladıkları evde yaşamaya başladı. Ardından da H.T. hamile kaldı.

ÇOCUK YARDIMIYLA ORTAYA ÇIKAN GERÇEK

Nikahsız evli ve 2 çocuk babası olan 22 yaşındaki İsmail Taş, Yüreğir Kaymakamlığı'na giderek çocuk yardımı talebinde bulundu. Görevlilerin kendisinin H.T. ile evli olduğunu söylemesi üzerine İsmail Taş, nikahlı eşi görünen H.T.'nin kim olduğunu araştırmaya başladı. Bunun üzerine H.T.'ye ulaşan İsmail Taş bildiklerini anlattı. Eve gelen Ahmet Çiftçi, gerçek durumu öğrenen H.T.'ye her şeyi itiraf etti. Bunun üzerine H.T., Ahmet Çiftçi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Gözaltına alınan ve suçunu itiraf eden Çiftçi tutuklandı.

"EVLİ OLDUĞUMU BİLİYORDU"

Nöbetçi mahkemede ifade veren Ahmet Çiftçi, H.T.'nin kendisinin evli olduğunu bildiğini ileri sürerek şunları söyledi: "H.T. ile sosyal paylaşım sitesinde tanıştık. Birbirimize aşık olduk. Birlikte olduk. Kendisi daha sonra hamile olduğunu söyledi. Evli olduğumu biliyordu. Ailesine durumu anlatmak için 'birinden kimlik bul' dedi. Nikah yapıp ailesini inandırmak için bunu söyledi. Ben de İsmail Taş'ın kimliğini buldum. İsmail, ilaç yazdırmam için kimliğini vermişti. Durumu H.'ye anlattım. H. de 'kim olursa olsun fark etmez' dedi. H. dışında beni hiç kimse Ahmet Çiftçi olarak bilmiyordu. Düğün eşyalarımızı aldığımız yerde faturaların üzerinde benim ismim yazıyor. 'Bir ay sonra boşanırız İsmail'in kimliğini verirsin' dedi, çaresiz kalmıştım."

Kimliği kullanılan İsmail Taş ise, "Kimliğimi 7- 8 ay önce vermiştim. Nikah kıyacağını söylemedi. Para da almadım. Bir hafta kadar önce kimliğimi geri aldım" diye konuştu.



"MİDEM BU KADAR GENİŞ DEĞİL"

Şu anda 8 aylık hamile olan H.T. ise, Ahmet Çiftçi'nin evli olduğunu bilmediğini, kendisine aşık olduğu için böyle bir yönteme başvurduğunu kendisine söylediğini anlattı. H.T., şöyle dedi: "Evli 5 çocuklu bir adamı eş olarak kabul etmem mümkün değil. Benim mezhebim ve midem bu kadar geniş değil. Evli olduğunu bilseydim, şu anda Ahmet cezaevinde olmazdı."

5 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Ahmet Çiftçi hakkında 'resmi belgede sahtecilik' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Çiftçi, önümüzdeki günlerde Adana 19'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'ne yargılanacak.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Kimlikli Damada 5 Yıl Hapis İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • GÜRKAN GÜR: BU YAŞTA 5ÇOCUK ÖZÜRLÜ HERİF 31 1 Yanıtla
  • SELAMÜN ALEYKÜM: KIZI İSTEMEYE GİDEN SAHTE ANAYA, BABAYA NE DEMELİ BİLMEM-Kİ O KIZIN GÜNAHINI NASIL YÜKLENECEK SİNİZ. 22 2 Yanıtla
  • şinasi: adana tam bir fuhuş batağı 15 5 Yanıtla
  • TOTTİ: ADANA DA EN HAFİF SUÇU İŞLEYEN ADAMDIR HERHALDE ODA 5 YILDAN BASLIYOR :) YAKIŞIR. . 17 2 Yanıtla
  • samsun_davud: nüfus memurlarının hiç suçu yok mu 2 1 Yanıtla
  • GÜRKAN: senin gibi yaramaz çocuklar olmaz olsun gerçekçi sahtekar :P 0 0
  • ASI: GUDURMUŞ BU İNSANLAR ALLAH KATINDA NASIL HESAP VERECEKLER BELLİ DEYİL ÇOLUK ÇOCUK SAHİBİ OLAN BU SOYTARI HİÇMİ A İLESİNİ DÜŞÜNMEMEŞ KESİN KIZ ZENGİNDİ ONU ELDE EDERİM DİYE HER YOLA BAŞVURMUŞ HAKETTİĞİCEZA HİÇ TATMİN EDİCİ DEYİL MÜHEPBET VERİCEKSİNKİ VİJDANI SIZLASIN 0 0 Yanıtla
  • Taşova ve Suluova'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi
    12:18 Taşova ve Suluova'da Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Programı Düzenlendi

    Taşova ve Suluova'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla gaziler ve şehit aileleri onuruna iftar programları düzenlendi. Suluova'da bir restoranda düzenlenen iftar programında Kaymakam Şafak Gürçam ve Belediye Başkanı Fatih Üçok konuşmalar yaptı. Taşova'da ise Kaymakam Efe Kılıç tarafından şehit aileleri ve gazilere iftar verildi. Programlarda Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi.

  • Kastamonu'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Yakalandı
    12:17 Kastamonu'da Uyuşturucu Operasyonunda 2 Kişi Yakalandı

    Kastamonu'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan bir araçta ve içinde bulunan 2 kişinin üzerinde yapılan aramada, 555 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Şüpheliler gözaltına alındı.

  • Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor
    12:17 Kuşadası Tiyatro Günleri Başlıyor

    Kuşadası Belediye Tiyatrosu, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında kent sakinlerini ücretsiz olarak sergilenecek 5 tiyatro oyunu ile buluşturacak.

  • Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi
    12:17 Mezitli'de Yeni Küçük Sanayi Sitesi Projesi

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Küçük Sanayi Sitesi'ni ziyaret ederek, esnafla bir araya geldi. Başkan Tarhan, yeni dönemde Küçük Sanayi Sitesi'nin moderleştirilmesi ve genişletilmesi için kapsamlı bir çalışma programı hazırladıklarını duyurdu.

  • Amasya'da yapılan aramada uyuşturucu bulunan araçta 4 kişi tutuklandı
    12:16 Amasya'da yapılan aramada uyuşturucu bulunan araçta 4 kişi tutuklandı

    Amasya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan aramada, Ankara'dan uyuşturucu madde getireceği bilgisi üzerine şüphelilerin kullandığı araçta yapılan aramada çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 şüpheli tutuklandı.

  • Konya'dan İzmir'e gitmek için yola çıkan 3 düzensiz göçmen Afyonkarahisar'da yakalandı
    12:15 Konya'dan İzmir'e gitmek için yola çıkan 3 düzensiz göçmen Afyonkarahisar'da yakalandı

    Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sinanpaşa ilçesine bağlı Düzağaç beldesinde bir otomobili durdurarak içerisinde bulunan 4 kişinin kimlik sorgulamasını yaptı. Suriye uyruklu oldukları belirlenen 3 şahsın yurda kaçak yollardan girdikleri ve belgelerinin olmadığı tespit edildi. Şahıslar gözaltına alınırken, aracı kullanan şüpheli de göçmen kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor
    12:14 Muş'ta Vefa Ekipleri Bayram Öncesi Yardıma Koşuyor

    Muş'un Bulanık ilçesinde kaymakamlık bünyesindeki 'Vefa' ekipleri, bayram öncesi en ücra köylere giderek yaşlıların evini temizliyor, ilçe merkezindeki ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek ulaştırıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Vefa Projesi' kapsamında bayram öncesi yaşlı, engelli ve yatalak hastaların evinin temizlenmesi ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek götürülmesi için aralarında kadınların da bulunduğu 15 kişilik ekip oluşturuldu.

  • Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı
    12:13 Samsun'da Hastaneye Götürülen Yaşlı Kadının İçinde Bulunduğu Otomobil, Doktora Giden Hastanın Otomobiline Çarptı

    Samsun'un İlkadım ilçesinde, ameliyat için hastaneye götürülen yaşlı kadının içinde bulunduğu otomobil, aynı hastaneye doktora giden hastanın idaresindeki otomobile çarptı. Kazada yaşlı kadın ile eşi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Nevşehir Valiliği Himayesinde Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı
    12:13 Nevşehir Valiliği Himayesinde Gazze'ye Yardım Kampanyası Başlatıldı

    Nevşehir Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşları tarafından '1 günlük kazancım Gazze'ye' sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı. İsrail'in Gazze'ye uyguladığı katliamlar sonucunda bölgede ciddi bir gıda krizi yaşandığı belirtilerek, Ramazan ayı dolayısıyla mazlum halka destek olmak amacıyla kampanyanın düzenlendiği açıklandı. Kampanyaya destek vermek isteyen vatandaşlar, ilgili sivil toplum kuruluşlarının hesapları üzerinden yardımlarını iletebilirler.

  • Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti
    12:13 Karadağ Heyeti, Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ni Ziyaret Etti

    Karadağ Heyeti, Gelişim Zorluğu Olan Engelli Çocuk ve Gençlik Merkezi'ni temsilen Bodrum Özel Çocuklar Kültür Sanat Yaşam Merkezi'ne ziyarette bulundu. Ziyarette, merkezin çalışmaları hakkında bilgi alındı.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı
    12:13 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşiye katıldı

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği söyleşide beş yıllık görev süresini değerlendirdi ve çalışma azmini vurguladı.

  • Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek
    12:13 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Koyunculuğu Arttırmak İçin Hibe Desteği Verecek

    AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden, Karacadağ bölgesinde koyunculuğun arttırılması için belediye olarak hibe desteği vereceklerini açıkladı. 100 adetten az olmamak kaydıyla her sürünün yüzde 50'sini belediye olarak kendilerinin karşılayacağını aktaran Bilden, beş yıl içerisinde buradaki koyun varlığını yüzde 200 civarında arttırmayı planladıklarını söyledi.


Advertisement