Sahte Paraları Parkta Bulmuş - Son Dakika
Güncel

Sahte Paraları Parkta Bulmuş

Sahte Paraları Parkta Bulmuş

Samsun'da piyasaya sahte para sürmek suçundan tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Uğur Çağlayan, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

22.04.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da piyasaya sahte para sürmek suçundan tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Uğur Çağlayan, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, sahte paraları parkta bulduğunu söyledi.

İddiaya göre, geçen ocak ayında Manisa'da piyasaya sahte para süren 4 kişi, 45 ZC 4154 plakalı otomobille kaçtı. Bunun üzerine, Manisa polisi otomobilin plakasını Türkiye genelindeki tüm emniyet müdürlüklerine bildirdi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de 2 gün sonra otomobilin kente giriş yaptığını Mobese kayıtlarından tespit etti. Ana yolları kesen polis, otomobili, İlkadım İlçesi Liman Mahallesi Liman Kavşağı'nda durdurdu. Otomobilde bulunan 30 yaşındaki K.K., 33 yaşındaki A.Y., 29 yaşındaki İ.A. ve Uğur Çağlayan araçtan indirildi. Yapılan üst aramalarında herhangi bir suç unsuru bulunamadı. Otomobilde yapılan aramada ise torpido gözünde iki ayrı seriden oluşan 33 sahte 100 lira, 38 gram esrar ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.

Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü hakkında dava açılmazken, sahte paraların ve uyuşturucu maddenin kendisine ait olduğunu, arkadaşlarının haberi olmadığını söyleyen Uğur Çağlayan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'PARALARI BULDUM, GERÇEK SANDIM'

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Uğur Çağlayan savunmasında, "Diğer 3 arkadaşımın sahte paradan haberi yok. Onları ben yolda bulup aldım. Samsun'a da gezmek için geldik. Paraları İzmir'de bir çocuk parkında buldum. Gerçek olduğunu sandığım için bir marketten alışveriş yapmak istedim. Ancak marketçi sahte olduğunu söyleyince korktum ve kimseye bir şey söyleyemedim" dedi.

Mahkeme, sanığa, 'piyasaya sahte para sürmek' suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sahte Paraları Parkta Bulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement