Sahte Polisler Yaşlı Adamı Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Sahte Polisler Yaşlı Adamı Dolandırdı

Sahte Polisler Yaşlı Adamı Dolandırdı

Hatay’ın İskenderun ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, birlikte Cuma Namazı kıldıkları yaşlı adamın 25 bin lira tutarındaki parasını çaldılar.

15.11.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, birlikte Cuma Namazı kıldıkları yaşlı adamın 25 bin lira tutarındaki parasını çaldılar.

Öğretmen evinden emekli olan altı çocuk babası Nevzat Çelik (65), kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından cep telefonundan arandı. Çelik'e çocuklarının isimlerinden kullandığı kırmızı bisikletine varana kadar her şeyi telefonda söyleyen dolandırıcılar, yaşlı adama banka hesabında bulunan parasının birisi tarafından ele geçirilmek istendiğini belirterek, bu parayı dolara çevirmesini istediler.

Nevzat Çelik, bankadaki hesabında bulunan yaklaşık 25 bin TL'yi dolandırıcıların isteği üzerine dolara çevirip evde bekleyen eşi Nura Çelik'e (50) teslim etti.

Cuma Namazı için camiye giden yaşlı adamı tekrar telefonla arayan sahte polisler, kendilerinin de namaz kılacağını söyleyerek Çelik ile beraber camide namaz kıldılar.

Yaşlı adamın bankadan çektiği parayı evdeki eşine verdiğini öğrenen dolandırıcılar, bu defa eşi Nura Çelik'i ev telefonundan arayıp parayı hazır etmesini, evden almaya geleceklerini söylediler.

Eve gelen sahte polisler Nura Çelik'ten parayı istediler ancak yaşlı kadın eşi eve gelmeden parayı vermeyeceğini söyledi. Yaşlı kadın daha sonra eve gelen eşine parayı teslim etti.

Nevzat Çelik ise bisiklete binerek kendisini evinin yakınında bekleyen dolandırıcılara parayı teslim etti.

Parayı alan dolandırıcılar yaşlı adama eşi ile evinde beklemesini ve polislerin kendilerini 5 dakika sonra alıp ifade için karakola götüreceğini söyledi. Evde bekleyen yaşlı çift polislerin gelmemesi üzerine dolandırıldıklarını anladılar.

Kapıya dayanan ve kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcıların kendisine "Her gün şehit veriyoruz. O yüzden evinize sivil geldik. Bana burada her şey olabilir. Şehit olursam sorumlusu sensin" dediğini anlatan Nura Çelik, dolandırıcılara kaptırdıkları parayı kocasının hacca gitmek için 30 yılda biriktirdiğini söyleyip beddua etti.

Nasıl dolandırıldığını anlamadığını ve her şeyin bir anda yaşandığını kaydeden gözü yaşlı Nevzat Çelik ise kendisini dolandıranların yakalanmasını istedi. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sahte Polisler Yaşlı Adamı Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi
    12:26 Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programı İlan Edildi

    Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, 8 Mart 2024 tarihinde 2024 Yılı Mesleki Gelişime Yönelik Teknik Destek Programını duyurdu. Programa başvurular, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi üzerinden ikişer aylık dönemler halinde alınacak. Kadın ve gençlerin istihdam ve girişimcilik odaklı mesleki gelişimini desteklemeyi amaçlayan program, yeni istihdam taahhüdü sunan işletmeler ve kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlardan başvuruları kabul edecek. Başvuru rehberinde ayrıntılı bilgiler yer alırken, program hakkında bilgilendirme ve eğitim toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

  • İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı
    12:26 İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nde 2 Milyar TL Borç Asıldı

    15 yıl AKP'nin yönettiği Sancaktepe Belediyesi'nde yaklaşık 2 milyar TL borç olduğu ortaya çıktı. CHP Sancaktepe İlçe Başkanı Emre Yılmaz ve Belediye Başkanı Alper Yeğin, borç tablosunu paylaştı.

  • Kırşehir'de Sürat Motorları Şovu
    12:25 Kırşehir'de Sürat Motorları Şovu

    Kırşehir'in Kaman ilçesinde bulunan Savcılı Plajı'nda sürat teknelerinin şovu havadan görüntülendi. Piknik tutkunları, fotoğrafçılar ve doğaseverlerin uğrak noktası olan plajda gün batımı eşliğinde sürat teknelerinin hız ve yetenekleriyle sergilediği manevralar havadan kaydedildi. Savcılı Plajı, doğa ve macera tutkunlarını buluşturarak bölgeye farklı bir renk katmayı hedefliyor.

  • Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı
    12:25 Başkan Ahmet Akın, genç çiftin nikahını kıydı

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, seçim çalışmaları sırasında Kepsut'un Hotaşlar Mahallesi'nde yapılan sürpriz evlilik teklifine şahit olmuş, Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftine, 'Nikahınızı kıyacağım' diyerek söz vermişti. Başkan Ahmet Akın, göreve gelmesinin ardından ilk Elif Çalpan ve Umutcan Tuzcusan çiftinin nikahını kıyarak sözünü tuttu.


Advertisement