Sahte Şeyhe Verilen Rekor Cezayı Yargıtay'dan Onama - Son Dakika
Güncel

Sahte Şeyhe Verilen Rekor Cezayı Yargıtay'dan Onama

Sahte Şeyhe Verilen Rekor Cezayı Yargıtay\'dan Onama

Bursa'da kendisini sözde bir cemaatin piri olarak tanıtıp dergaha gelenlere sapkınlıklar yapan sahte şeyhe 182 yıllık rekor ceza onandı.

01.04.2014 17:29  Güncelleme: 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da kendisini sözde bir cemaatin piri olarak tanıtıp dergaha gelenleri cennete gidecekleri vaadiyle kandırarak, akıl almaz sapkınlıklar yaptığı iddia edilen sanığa verilen 182 yıllık rekor cezaya Yargıtay'dan onama geldi.

CİNSEL İSTİSMAR SUÇUNDAN BERAAT ETTİ

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli cinsel saldırı, tarikat kurmak ve baş mevkiinde olmak, çocukların kullanıldığı müstehcen yayınları depolamak" suçlarından toplam 341 yıl 6 aya kadar hapsi istenen 49 yaşındaki U.K.'yi, mahkeme ilk kararında "Tekke ve Zaviyeler Kanunu'na muhalefet ve hayvan ve çocuk pornosu görüntülerini depolamak" suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanık U.K., "cinsel istismar" suçundan ise beraat etti.

AVUKATI TEMYİZE GİTTİ

Mahalli mahkemenin verdiği 6 yıllık hapis cezasını 2 yıl önce onayan Yargıtay, "cinsel istismar" suçundan da ceza verilmesi gerektiğini ifade ederek, kararı bozdu. Geçen yıl şubat ayında tekrar hakim karşısına çıkan sözde pire, mahkeme bu kez rekor bir ceza verdi. Mahkeme heyeti, sanığı, 15 müştekiye birden fazla defa "cinsel istismar" suçundan 10'ar yıl, 4'er müştekiyi ise bir defa "cinsel istismar" suçundan 8'er yıl hapis cezasına çarptırdı. Toplam 182 yıl hapis cezasına çarptırılan U.K.'nin rekor cezası, sanık avukatı tarafından temyiz edildi.

YARGITAY CEZAYI ONADI

Kararı tekrar gözden geçiren Yargıtay 14. Ceza Dairesi'nden bu kez de onama geldi. Daha önce verilen 6 yıllık hapis cezasının üzerine bu kez de 182 yıllık hapis cezası onanan sanık, toplam 188 yıl hapis yatacak. Fakat sanığın kanun gereği azami 30 yıl ceza yatacağı ifade edildi. Bu zamana kadar yattığı süre cezasından düşürülecek olan sanık U.K.'nin 27 yıl sonra hürriyetine kavuşması bekleniyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sahte Şeyhe Verilen Rekor Cezayı Yargıtay'dan Onama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement